Pesmetul care dă savoare și culoare

Știți zilele în care nu avem foarte mult timp să pregătim prânzul sau cina, dar ne-am dori să fie ceva gustos, care să placă tuturor, dar mai ales copiilor? Pentru că toți par să prefere șnițelul de la fast-food, dar puțini acceptă să mănânce o friptură din piept de pui, pregătită acasă. Ei bine, secretul este pesmetul, care face șnițelul sau cașcavalul pane mai crocant și mult mai apetisant decât orice altă combinație.

Folosim pesmet în multe preparate, nu doar la șnițele ci și la diverse budinci, legume gratinate la cuptor sau chiar plăcinte. Pesmetul absoarbe din lichid și prin coacere se face crocant. Astfel budinca face o crustă frumoasă pe margine și tocmai aceasta este apreciată de toată familia. Pesmetul poate fi integrat în amestecuri de carne sau legume tocate, chiftele, rulade etc

Băneasa vă oferă cea mai largă gamă de pesmet de pe piață. În funcție de felul de mâncare pe care urmează să îl gătim, avem de ales între:

Pesmet alb ajută la formarea unei cruste crocante (ca o carapace) care protejează carnea din interior și o ajută să se gătească corect. În plus, crusta rumenă constituie o barieră între carne și uleiul în care se prăjesteaceasta.

Pesmet auriu granulat este folosit în special pentru a da o crustă crocantă și extrem de gustoasă diverselor preparate prăjite (șnițele, chiftele, aripioare sau pulpe de pui, etc), dar și ca toping pentru anumite preparate.

Pesmet cu boia dulce va reuși să dea o nuanță diferită mâncărurilor și un gust distinct. Este folosit atât pentru preparate simple, tradiţionale cât şi pentru preparate sofisticate care necesită o crustă perfectă.

Pesmetul panko începe sa fie din ce în ce mai apreciat și în România. Acesta este un produs de origine japoneză, alb și compus din granule mari. El este obținut dintr-un tip de pâine specială, fără coajă.
Pesmetul Panko are o textură aerată, ușoară și delicată. Toate aceste caracteristici îl fac fie perfect pentru preparatele prăjite, pentru  absoarbe mai puțină grăsime decât pesmetul obișnuit, motiv pentru care pesmetul va rămâne crocant mai mult timp. 

Pesmetul Panko poate fi folosit la preparate din carne precum: șnițele de pui sau pește pane, la preparate din legume, însă pot fi gătite și paste cu pesmet și nuci. De asemenea, la fel ca și în cazul pesmetului clasic, pesmetul Panko poate fi folosit chiar și pentru diferite deserturi.

Iar dacă aveți nevoie de puțină inspirație, accesați pagina de rețete, veți găsi ceva potrivit pentru orice gospo-divă, cum le place lor să spună.

Leave a Reply