O poveste de dragoste pe o insulă izolată – Luminile pierdute din St. Kilda, de Elisabeth Gifford

Editura Meteor a lansat recent “Luminile pierdute din  St. Kilda”, o poveste de dragoste ce îți încălzește inima și imaginația, scrisă de Elisabeth Gifford. Romanul, ce poartă subtitlul “Speranța regăsirii” este tradus de Mihai-Dan Pavelescu. 

 

Caracterizat de The Times drept „O poveste de dragoste extraordinară, împletită cu melancolia amintirilor inocenței”, romanul își desfășoară intriga peste oceane și decenii. În 1927, când studentul Fred Lawson sosește pe St. Kilda pentru a întreprinde un studiu geologic, el nu știe că s-a alăturat ultimei comunități de pe insula aceea frumoasă și izolată care aparține Scoției; peste numai trei ani St. Kilda va fi evacuată, întrucât locuitorii erau aproape morți de foame. Dar amintirile acelei veri – și a lui Chrissie, insulara de care se îndrăgostește –nu-l vor părăsi niciodată. În 1940, capturat în spatele liniilor inamice în Franța, gândurile lui se întorc spre insula tinereții sale și a femeii pe care a iubit-o. Când Fred evadează și începe o călătorie disperată prin teritoriul ocupat de nemți, el este susținut de un singur gând: întoarcerea la Chrissie. Luminile pierdute de pe St. Kilda este portretul emoționant și plin de viață al unei insule sălbatice și a puterii extraordinare a speranței umane în fața beznei.

  

 

„Odată cu sosirea vremii mai calde, lagărul a fost bântuit de o epidemie de febră și eu am petrecut multe zile într-un delir asudat, presărat de vise veridice, în care te simţeam foarte aproape – dacă m-aș fi putut ridica din pat. Stăteai cu un copil lângă tine, o fată, înaltă, deși chipul îi era ascuns în umbră.”(pag. 263)

Cartea reprezintă un dar minunat pentru o persoană dragă, sau un cadou făcut nouă, de savurat în serile lungi de toamnă. Poate fi comandată de pe www.librarul.ro // www.meteorpress.ro

 

Leave a Reply