Patru noi apariții la editura Meteor

Editura Meteor anunță patru noi apariții, din domenii extrem de diferite: Economie, Lingvistică și Religie. Fiecare dintre ele poate fi o lectură sau un exercițiu util pentru cititorul potrivit. Sau o excelentă alegere pentru un cadou de sărbători.

Primul dintre cele patru titluri propuse de Meteor, cartea lui Torsten Dennin “De la mania lalelelor la bitcoin – evenimente majore pe piața mondială a mărfurilor”.
Profesorul de economie Torsten Dennin sintetizează în mod excelent ultimele patru secole de istorie a piețelor financiare și de rfuri, cu reperele lor importante. Cartea nu se concentrează doar asupra evenimentelor extreme, ci descrie în detaliu suișurile și coborâșurile de-a lungul timpuluispeculații, câștiguri și pierderi ce determină destine individuale –, rezumate cronologic în peste patruzeci de capitole, care fascinează ca un adevarat serial TV palpitantlalelelor la bitcoinevenimente majore pe piața mondială a mărfurilor”.

 „Torsten Dennin a scris o carte de căpătâi pentru oricine este interesat de piețele de mărfuri și criptomonede. Citiți-o și învățati din lecțiile trecutului.” apreciază Dr. Jan Peter Firnges, Berlin Institute of Finance, Innovation and Digitalization e.V.

 

“Gramatică sintetică a limbii române – cu 800 de exerciții tip grilă”, scrisă de Gela Enea și Roxana Popescu este o carte ce dorește să vină în sprijinul celor care vor să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă română, fie cadre didactice, studenţi, candidaţi la diferite şcoli de poliţie, sau chiar elevi din ciclul gimnazial. Ca o noutate, ea conține grile simple pentru vocabular, fonetică şi morfologie, dar şi grile complexe, cu aplicabilitate în toate compartimentele limbii, ce include schimbările apărute, precizând, în pagini separate, răspunsurile corecte.

Cea de a treia carte este adresată celor preocupați de spiritualitate, cuprinzând mărturii legate de ajutorul primit de bolnavi în urma rugăciunilor către Sfântul Nectarie. Dar şi multe mărturii legate de alte tipuri de ajutor primit de oameni deznădăjduiţi, de oameni fără loc de muncă, de oameni care voiau să îşi întemeieze o familie etc.

“Sfântul Nectarie din Eghina, Noi minuni și mărturii”, cu un cuvânt de învățătură de Pr. dr. Valentin Fotescu este o o nouă lucrare despre viaţa Sfântului Nectarie, “căci despre sfinţi se poate vorbi fără încetare, iar fiecare poveste îi aduce mai aproape de noi”.

Cel de al patrulea titlu recent apărut la editura Meteor este “Deschide-ți inima!  Cale spre înduhovnicire”, de Michel Evdokimov. Michel Evdokimov, fiul marelui teolog Paul Evdokimov, continuă opera tatălui său, mare erudit şi propovăduitor asiduu al Cuvântului lui Dumnezeu. Este preot al Bisericii Ortodoxe, un reputat profesor, teolog şi autor a numeroase cărţi cu tematică ortodoxă. 
Cartea de faţă este un ghid iniţiatic în acea spiritualitate a inimii care caracterizează tradiţia creştinismului răsăritean.

Cărțile pot fi comandate pot fi comandate de pe www.librarul.ro și www.meteorpress.ro

Leave a Reply