Pledoarie pentru machiajul bio

Este extrem de uzitată expresia “ ești ceea ce mănânci”. Dar prin extensie, ești ceea ce aplici pe piele, ca produse de îngrijire și înfrumusețare. Și dacă alegem tot mai mult alimente sănătoase, din surse sigure, de ce nu am proceda la fel și cu machiajul? Există produse de makeup organice, care oferă o multitudine de avantaje. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc. Epiderma – stratul exterior al pielii –  este o barieră de protecție fizică, aproape la fel de groasă ca o coală de hârtie.
Substanțele absorbite la nivelul tenului pot crea multe neplăceri întregului organism, mai ales atunci când ne place să ne machiem zilnic. Iar în acest caz este de preferat sa folosim produse organice, măcar în anumite zile, sau perioade.

Pe lânga beneficiile pentru ten, machiajul bio inseamnă și mai puțină poluare pentru mediu. Produsele de makeup bio au in compoziție ingrediente cu impact minim asupra mediului, iar ambalajele folosesc resurse reciclate.

Când se certifică un produs de machiaj bio avem garanția ca 95% din totalul ingredientelor sunt de origine naturală și vegetală, cu proveniență din agricultura biologică.

Bineînțeles că pasiunea pentru machiaj ne crește curiozitatea de a încerca produse noi, culori intense și texturi interesante. Insă sunt perioade și momente când e mai bine să alegem produsele de machiaj bioSpre exemplu, perioada sarcinii, când pielea are un nivel de sensibilitate crescut, sau în adolescență. 

In perioadele când devii alergică la polen, o mascara bio este de preferat în locul uneia obișnuite. Ochii vor fi mai putin afectați și iți vei putea păstra stilul de machiaj.

In perioada menopauzei, când pielea de asemenea se fragilizează, este de preferat să folosim farduri certificate organic, pentru a nu crea mai multe surse de deshidratare pentru piele.

Există idei preconcepute legate de machiajul bio că nu este la fel de rezistent. Cu siguranță fardurile bio nu vor egala fardurile profesionale, însă aplicate cu grijă, vor asigura un aspect estetic tenului. Pe de altăparte, noile tendințe din zona de makeup merg mai degrabă către machiajul natural, transparent, care să pună in evidență frumusețea naturală și specificul fiecăruia.

Sunt multe soluții convenabile, poți începe să folosești și farduri, ruj sau mascara certificate organic și vei vedea de la zi la zi confortul adus tenului tău.

Găsești un sortiment generos de produse de machiaj Fleurance Nature, pe vianaturalia.ro.

One comment

Leave a Reply