Ziua Îndrăgostiților câștigă tot mai mulți adepți, florile fiind preferate de toți

Stereotip sau nu, trandafirul roșu continuă să fie vedeta tuturor declarațiilor de dragoste, în orice fel ar fi exprimate acestea. Iar în ziua aceea din an când declarațiile trebuie să fie publice, florile ocupă primul loc de pe lista priorităților fiecărui bărbat.

De la an la an, tot mai mulți români iau cât se poate de în serios Ziua Îndrăgostiților și se pregătesc din timp pentru ea. Conform Floria.ro, cei care pregătesc o cerere în căsătorie sau sunt la început de relație preferă în continuare trandafirii, cei aflați în relații de lungă durată aleg buchete cu flori exotice, aranjamente florale speciale, care conțin preferatele partenerelor. 
Dacă în deceniile trecute exista o oarecare reticență sau chiar confuzie, atunci când trebuiau să se adapteze la pretențiile partenerelor de viață, bărbații zilelor noastre au început să aloce buget acestui eveniment și să-l includă din timp pe “to do list”.

Primele comenzi pentru Ziua Îndrăgostiților sunt plasate în ianuarie. Bugetul mediu/comandă crește cu 30% față de restul anului, însă unii clienți plătesc și câteva mii de lei pentru o singură comandă, afirmă aceeași companie specializată în comerțul cu flori. 

De la an la an avem mai multe solicitări pentru 14 februarie, creșterile sunt semnificative an de an, prin urmare începem să ne pregătim din decembrie, comandând din timp de la bursele internaționale florile ce vor face parte din colecția din februarie, mai ales că tendințele din ultimii ani au arătat o diversificare în preferințele românilor. Este de remarcat și tendința de a combina cu diferite soiuri de trandafiri și flori exotice, în cromatică similară, a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Interesant este cum s-a schimbat profilul cumpărătorului în contextul social actual. De la tânărul modern, din orașe mari, cu venituri medii sau mari, media de vârstă a crescut în cazul clienților Floria.ro. Media comenzilor de flori de Valentines Day este cu 30% mai mare față de cea anuală, iar ca număr de clienți această ocazie este pe locul 3 în topul vânzărilor, după 1 și 8 martie.

În ultimii doi ani, am observat creșterea unor noi categorii de clienți: tați care trimit flori fiicelor lor, prietene care își bucură alte prietene, practic se profită de orice nou pretext pentru a crea bucurie celor dragi. De altfel un sondaj făcut anul trecut cu ocazia Zilei Îndrăgostiților ne-a arătat că 77% dintre femei își doresc să primească flori de 14 februarie, fără ca ele să sărbătorească această zi , a mai precizat Marina Popescu.

 

Colecția dedicată sărbătorilor iubirii conține 99 de buchete și aranjamente florale, cu prețuri ce pornesc de la 149 de lei. Întreaga colecție este disponibilă aici

Leave a Reply