Cafeaua conține de 4 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde

Cafeaua este una dintre cele mai importante surse de antioxidanți. Aceștia sunt  prezenți într-o varietate de produse alimentare pe bază de plante, fiind elemente importante, care lucrează în interiorul corpului pentru a combate radicalii liberi toxici. 

Dacă vă bazați pe faptul că aveți o dietă bogată în antioxidanți, consumați mult ceai verde și ocazional vin roșu, ar trebui sa știți că cea mai valoroasă sursă de antioxidanți este cafeaua. Conform unor studii recente, cafeaua are de patru ori conținutul antioxidanților din ceaiului verde. Cantitatea de antioxidanți din cafea o depășește, de asemenea, pe cea din cacao, din alte ceaiuri de plante și vin roșu, pe cea din fructe și legume proaspete.
Există aproximativ 1.000 de antioxidanți în boabele de cafea verde. Antioxidanții din cafea sunt sub forma de polifenoli, o substanță care se găsește și într-o varietate de plante. Unii consideră că polifenolii sunt chiar mai importanți decât vitaminele C și E în ceea ce privește prevenirea anumitor boli. Conform cercetărilor, cafeaua oferă aproximativ 1.300 de mg de antioxidanți polifenol. Studiile indică  faptul că nivelul de antioxidanți este similar atât în cafeaua cu cofeină, cât și în cea decofeinizată.

Un studiu de cercetare lansat în 2005 a analizat cantitatea de polifenoli în mai mult de o suta de produse alimentare și băuturi, inclusiv legume, fructe, nuci, condimente și diverse uleiuri. În ceea ce privește antioxidanții, cafeaua s-a clasat pe primele locuri.

Dacă doriți să introduceți în alimentație și alte produse alimentare și băuturi care se afla în top zece surse alimentare de polifenoli, iată câteva: ceaiul negru (294 mg), bananele (76 mg), fasolele (72 mg / zi), porumbul (48 mg / zi), vinul roșu (44 mg / zi), berea (42 mg / zi), merele (39 mg / zi), roșiile (32 mg / zi) și cartofii (28 mg / zi).

Sursa: desprecafea.ro

Leave a Reply