Cu un strop de fantezie și un dram de îndrăzneală

De peste 50 de ani, Vegeta este vedeta bucătăriilor, indiferent cine este “șeful” în acea zonă. Combinația perfect echilibrată de legume și condimente, care oferă savoare preparatelor, este prezentă în multe gospodării, chiar și după jumătate de veac de la descoperirea formulei originale.

 

Celebra bază pentru mâncare s-a diversificat și îmbunătățit permanent, a evoluat în concordanța cu trendurile și azi cuprinde sortimente pentru toate gusturile, preferințele și nevoile. De la Vegeta Legume la Vegeta Gust de Găină și încă multe alte produse pe care cu siguranță că le-ați descoperit deja sau le veți descoperi în curând. De la variantele clasice, sub formă de legume deshidratate și mărunțite, la practicele cuburi cum sunt Vegeta Cub Legume, Vegeta Cub Găină, Vegeta Cub Vită sau Vegeta Cub Gulaș.

 

Combinația originală de legume deshidratate și condimente oferă posibilitatea de a o folosi în nenumărate feluri. Presărată peste carnea care urmează să fie prăjită sau pregătită pe grătar, peste pui, pește sau orice alte bucate, aduce un plus de savoare. Adăugată în supe și sosuri, peste legume, orez sau alte preparate gătite, cu cinci minute înainte de a fi gata, garantează un fel de mâncare pe placul tuturor. Masa va fi mai aromată și va avea un gust mai intens. O singură lingură sau un singur cub de Vegeta vor face diferența.


Ce face Vegeta? Ne oferă posibilitatea de da frâu liber imaginației  în bucătărie,  de a reinterpreta rețete, de a inventa unele noi, potrivite stilului de viață personal. Mai sunt necesare un strop de fantezie și un dram de îndrăzneală și rețeta este gata! 
Iată un exemplu: gulașul. Este un fel de mâncare tradițional unguresc și se prepară folosind carne de vită sau de vițel. Dar poate o preferi pe cea de pui, deci îți propun un gulaș cu carne de pui. Simplu. 
Ingrediente necesare: 6 pulpe dezosate (și fără piele), o jumătate de cârnat afumat, două cepe albe și una roșie, 4 morcovi, 2-3 ardei iuți, 200 g smântână, două ouă și trei linguri de făină (pentru găluști), 5-6 căței de usturoi,  două foi de dafin, o linguriță de chimen, două linguri de boia dulce, Vegeta Cub Gulaș. Mod de preparare: se toacă ceapa și usturoiul și se pun la călit împreună. Când au prins puțină culoare se adaugă boiaua dulce și se amestecă bine. Se adaugă morcovii tăiați felii, cârnatul tăiat și el rondele, ardeiul iute tocat mărunt, chimenul și foile de dafin, și se lasă încă un minut toate pe foc. Peste acestea se adaugă apoi și carnea de pui tăiată cubulețe, lăsând-o și pe aceasta să se călească puțin. După ce s-a călit se toarnă apă caldă cât să acopere întregul amestec și se lasă să fiarbă la foc mic. Se completează cu apă pe măsură ce aceasta scade, astfel încât ea să acopere permanent ingredientele din cratiță. Se adaugă și cuburile de Vegeta Gulaș.

Separat se prepară într-un castron găluștile, bătând bine cele două ouă și incorporând făina în ele până se obține o compoziție de consistență potrivită, nici prea moale, nici prea tare. Într-un vas cu apă care fierbe, se ia cu o linguriță/lingură din compoziție și se formează găluștile. Se lasă să fiarbă până când acestea ies la suprafață. Se scurg de apă și se adaugă în cratița în care s-au preparat legumele și carnea și se mai lasă să dea în câteva clocote.

Gulașul de pui se poate servi cu smântână și pătrunjel verde tocat mărunt.

Leave a Reply