Recomandat de Curator & Connaisseur & friends – un nou concept de recomandări enogastronomice

Publiciștii Cezar Ioan și Cosmin Dragomir lansează proiectul Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” – ghid pentru enogastronomia din România. Denumirea proiectului vine de la titlurile a două volume scrise de cei doi: “Curatorul de zacuscă” (Cosmin Dragomir) șiConnaisseur fără ifose” (Cezar Ioan), ca și de la faptul , în demersurile lor de recomandare, se vor baza permanent pe ajutorul prietenilor cu criterii și gusturi solide și cu disponibilitate de a împărtăși descoperirile lor.

Știți cum umblă vorba: ce (și unde) mănâncă bucătarul? Sau ce vin bea sommelierul? Acestea par a fi considerate criterii solide în alegerea felurilor de mâncare, soiurilor de vin, a cârciumilor la care merită să mergi să mănânci.
Extrapolând puțin, prietenii Cosmin Curator și Cezar Connaisseur au gândit un proiect inedit, newsletter-ul cc-cc.ro , care “riscă  fie cel mai tare newsletter  de cultură gastronomică din internetul de limbă română, dacă NU ne grăbim -l trimitem prea des și să-i deranjăm pe abonați, după cum declară, în glumă, fondatorii.

Lansarea proiectului va avea loc sâmbătă, 11 iunie, la Artisan Food Market de la Casa UniversitarilorBucurești, începând cu ora 15:30, cu o serie de evenimente enogastronomice:

Workshop de vinuri BIO și BIODINAMICE și pâine artizanală prezentat de Cezar Ioan (vinul.ro) și Daniel Ion (Casa Del Pan) & dezbateri gastronomice moderate de Cosmin Dragomir (gastroart.ro) și Adriana Sohodoleanu (biscuit.ro).

Invitați, în ordine alfabetică: Chef Ileana Braniște, Cristi Dandeș (foodofbucharest), Chef Marco Favino, Cristian Mărgărit (cristianmargarit.ro), Robert Petrescu (TV Paprika & more), Pastry Chef Ruxandra Popa (NOEME), Chef Mihai Toader (Soro.Lume), Daniel Voinea (#carteapeștilor).

Evenimentele sunt susținute de Eisberg, TeamFresh, Domeniul Bogdan și BioshopRomania.

Inițiatorii recunosc: Suntem extrem de subiectivi, nu ne tratăm“, dar o doză mare de subiectivism se află mereu în rețeta oricărei recomandări, după cum bine știm.  Tot ei explică apoi mecanismul: Pentru clientul care întâmplător peste un restaurant, un eveniment sau un produsalimentar, recomandarea Curator & Connaisseur & Friends va fi vizibilă sub forma unui afiș cu QR Code. Scanarea QR Code-ului trimite spre mai multe detalii explicative de pe site-ul cc-cc.ro, pentru cei interesați. Pentru gurmandul care vrea să-și planifice experiențele dinainte, abonarea la newsletter reprezintă conexiunea permanentă la noutățile din domeniu – fie e vorba de restaurante, produse alimentare, aparițiieditoriale sau evenimente – care merită știute încă înainte ca acestea devină cunoștințe publice”.

 Ce ne recomandă? 
“Căutăm gustul bun – fie că e în sens strict gastronomic sau mai larg, cultural. Ne pasionează și locurile unde mănâncă bine Andrei Pleșu sau ambasadorul Elveției, și cele în care se desfată dimineața bucătarii care au trudit toată noaptea pe la nunți, nu avem prejudecăți, important e să găsim calitate a mâncării și ambianței. Ne plac și discuțiile, dezbaterile constructive, istoriile culinare”, anunță Cosmin Dragomir și Cezar Ioan.

Ce îi recomandă? 
Publiciștii din spatele proiectului “Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” au, împreună, o experiență cumulată de peste 40 de ani “în domeniul cercetării și practicării” vinurilor, gastronomiei și comunicării. Cosmin Dragomir și Cezar Ioan sunt și cei care au inițiat și organizat primul Congres național care a stat ulterior la baza adoptării Legii privind declararea primei duminici din octombrie drept Zi națională a gastronomiei și vinurilor din România.

Sau cum singuri se descriu pe pagina proiectului

Ne despart zece ani, dar să vedeți câte lucruri ne aproprie:

  • lucrăm amândoi în presă
  • avem, împreună, vreo 50 de ani de experiență în presă ?
  • ne place să scriem
  • ne place să mâncăm
  • ne plac berea, vinul și pălinca
  • am coorganizat Congresul Național de Gastronomie și Vin
  • am coinițiat Legea Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România
  • am coorganizat zeci de conferințe, seminarii, întâlniri oeno-gastronomice 
    și multe altele…

Leave a Reply