„Vreau să văd lumea de sus”

“RiseUp – Bucharest on the Sky by MachineMan” este un spectacol – festival verde complex dedicat imaginației și zborului,care se desfășoară între 30 septembrie și 3 octombrie.

Evenimentul, care le va permite bucureștenilor și nu numai, să urce spre cer în dansul multicolor a opt baloane cu aer cald prinse în ancoră, este dedicat atât familiei și iubitorilor de animale cât și experimentării zborului, atât prin ridicări în ancoră pe Insula Lacul Morii – program 12.00 – 15.00, cât și prin zboruri libere din Iepurești (Giurgiu) – program 07.00 – 10.00.

Festivalul Balonului „Vreau să văd lumea de sus” reunește pe scena sa peste 14 artiști precum Delia, Faydee, Spike, Trio Jazz Sorin Zlat Band & Special Guest sau Maria Constantin acompaniată de naistul Nicolae Voiculeț. Alături se vor afla și interpreți ai Operei Naționale din București, tenorul Alin Stoica, soprana Marta Sandu – Ofrim alături de pianista Liana Mareș, balerinii Raluca Jercea, Marina Gaspar și Sergiu Dan.

Înainte de a se urca în nacelă, cei prezenți pot participa la ore de sport în aer liber realizate în parteneriat cu World Class sau să se alăture workshop-urilor pregătite pentru mințile care sunt în veșnică căutare de informații din domenii mai mult sau mai puțin cunoscute. Pentru iubitorii de cultură a fost pregătită o bibliotecă cu sute de cărți sau un atelier de pictură în aer liber, sub îndrumarea unui artist.

Proiectul partener „Adoptă, Iubește, Adoră” va organiza pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică un târg de adopții de animale de companie.

 De la Icar încoace, omenirea a dorit constant să vadă lumea de sus. Zborul a devenit sigur începând cu anii ’60 ai secolului trecut, când a fost găsită o variantă eficientă și sigură a anvelopei balonului, realizată din poliuretan învelit într-un strat de nailon, cu arzătoare alimentate cu propan.

Pasagerii sunt transportați într-o nacelă care conține și arzătorul orientat spre interiorul anvelopei, care eliberează flăcări de până la 6 metri lungime, cu scopul de a încălzi aerul interior. Aerul încălzit este dirijat spre interiorul anvelopei balonului și îl face să se ridice, deoarece densitatea sa este mai mică decât cea a aerului din afară care este mai rece. Depinzând în procent de sută la sută de condițiile meteorologice, baloanele nu pot zbura în fiecare zi, într-un an de zile existând doar aproximativ 150 de zile favorabile (evident, și în funcție de specificul climatic al unei regiuni sau al alteia).

Proiectul MachineMan dorește să ofere oamenilor care iubesc viața trăită frumos experiența inedită și sentimentul de libertate absolută oferite de explorarea înălțimilor, aducând în premieră conceptul de festival al baloanelor cu aer cald în mediu urban.

Leave a Reply