Drumul spre libertate – Harry & Meghan, un titlu apreciat de la editura Publisol

Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne, de Omid Scobie si Carolyn Durand este unul dintre cele mai vandute titluri ale editurii Publisol.

Povestea celui mai urmăritt cuplu al planetei, Ducele și ducesa de Sussex, suscită în continuare interesul publicului, datorită nonconformismului dar și implicării lor în numeroase cauze sociale, în special prin pozițiile de conducere pe care le-au avut în cadrul Queen’s Commonwealth Trust.

Biografia, apărută în anul 2021, este unul dintre cele mai vândute titluri ale editurii Publisol și este considerată de BuzzFeed.com drept o „lectură obligatorie pentru orice admirator al Familiei Regale”. Ea are 352 pagini + 16 pagini cu fotografii color și poate fi cumpărată de pe publisol.ro la un preț special de 29,99 lei, fiind disponibilă, totodată, și în librăriile din toată țara sau în magazinele online.

Carolyn Durand și Omid Scobie, doi jurnaliști cu acces privilegiat la curtea regală a Marii Britanii, au reușit să surprindă în biografia lor neoficială, viață cuplului princiar, dincolo de luminile reflectoarelor. Cartea ne introduce în viața celor doi protagoniști, începând cu primele întâlniri romantice și încheind cu perioada în care au decis să meargă pe calea libertății – la distanță de îndatoririle și constrângerile pe care le presupunea traiul la vârful Casei Regale.

„Eu și Carolyn am urmărit îndeaproape activitatea Familiei Regale cu mult înainte ca Meghan să se alăture «Firmei», cum este numită uneori”, scriu cei doi autori.

Cartea lasă deoparte relatările răuvoitoare ale presei de scandal și redă perioada cuprinsă între anii 2016 și 2020. Ea prezintă o familie care încearcă să se bucure de căsnicie și să gestioneze cu demnitate problemele mai mici sau mai mari cu care se confruntă, implicându-se totodată și în nenumărate proiecte caritabile sau ecologiste.

Evenimentele descrise sunt inspirate din sute de ore de discuții și interviuri cu mai mult de o sută de surse, precum și din momentele în care cei doi autori i-au însoțit, i-au observat și au interacționat cu Ducele și Ducesa de Sussex în timpul evenimentelor lor regale oficiale și neoficiale.

„Da, am fost martori la multe probleme private și publice pe care Harry și Meghan le-au avut în primii doi ani de căsătorie. Totuși, acesta nu era finalul cărții pe care amândoi așteptam să o scriem sau pe care cuplul se aștepta să o trăiască. În general, niciunui membru al Familiei Regale britanice nu-i este permis oficial să autorizeze o biografie. Totuși, eu și Carolyn am reușit să obținem acces extins la persoanele foarte apropiate de cuplu: prieteni, consilieri de încredere, curteni cu vechime și oameni care fac parte din cercul intern al Familiei Sussex. De asemenea, i-am însoțit pe Harry și pe Meghan la sute de întâlniri, călătorii de serviciu și tururi, din Irlanda până în Tonga, totul în încercarea de a crea o imagine intimă și realistă a unui cuplu regal cu adevărat modern, care a rămas credincios propriilor credințe, fie că a fost lăudat sau criticat”, precizează autorii.

Leave a Reply