Carte de rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui, de la Editura Cuantic

Editura CUANTIC în colaborare cu redacția Lumea Credinței a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui, o culegere de rețete ce ocupă 80 de pagini, scrise într-un limbaj accesibil și cu ilustrații de calitate. 

Cartea, intitulată Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui, cuprinde rețete potrivite atât pentru perioada Postului Paștelui (27 februarie – 15 aprilie la ortodocși, respectiv 22 februarie – 8 aprilie la catolici) cât și pentru masa festivă de Paște (care în acest an este în 16 aprilie – la ortodocși și în 9 aprilie la catolici). La finalul cărţii sunt prezentate descrierile și proprietățile terapeutice ale mai multor legume și fructe.

Postul Sfintelor Paşti este cel mai lung (la cele şase săptămâni de la Lăsatul Secului de brânză până la Florii, se adaugă postirea din Săptămâna Mare, dar şi săptămâna de post parţial dintre LăsatulSecului de carne şi Lăsatul Secului de brânză) şi mai aspru (cu maipuţine dezlegări), drept care i se şi spune Postul Mare. În limbajultradiţional, se mai numeşte şi Postul Patruzecimii sau Păresimile. El închipuie postul de 40 de zile al Mântuitorului2 (Matei 4, 2; Marcu 1, 13; Luca 4, 2) şi este rânduit de Biserică în vederea pregătirii binecredincioşilor creştini pentru întâmpinarea cât mai trează şi mai cuviincioasă a celei mai importante sărbători creştine de peste an (cum se socoteşte în Răsărit, căci în Apus pare prevaleze Naşterea Domnului).”, Răzvan Codrescu.

 

Editura CUANTIC a mai lansat în aceeași formulă de colaborare cu redacția Lumea Credinței și CARTEA PAȘTELUI.

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii Cuantic, în rețeaua Inmedio, Librarium, pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, librarie.net, Librăria Mihai Eminescu București, Tabac X-Press, rețeaua Centrului de librăriiBucurești precum și în magazinele bisericești din întreaga țară, la un preț de 17.99 lei.

 

Leave a Reply