Lansări și promoții tentante ale editurii Meteor Press, la Bookfest 2023

Editura METEOR PRESS vă invită, cu ocazia târgului de carte Bookfest, la standul D07 din incinta pavilionului B2, unde va fi prezentă cu două lansări la propriul stand și o dublă lansare de autor în colaborare cu Editura Cartex la scena Arena.

Pe toată durata târgului de carte Bookfest la Meteor Press veți găsi o promoție irezistibilă: începând de la 20 % pentru o carte, 25% pentru 2 cărți, 30% pentru 3 sau 4 cărți și de la 5 cărți viteza de reducere crește până la 40%.

În plus, vor fi și numeroase oferte pentru lista de cadouri de la Librarul, pentru ca de  Ziua Copilului să-i putem bucura pe cei mici cu felurite jocuri și jucării.

 

 

JOI – 25 MAI

ORA 15,00, stand D07, Meteor PressVolumul Aventurieri, escroci și pretendenți la tron, scris de Mihai Manea, autorul volumului Atentate și crime politice în istorie, editat la Meteor Press în 2021.

Cartea ne dezvăluie personaje celebre care au influențat mersul istoriei, unele dintre ele reușind să descopere noi teritorii ale cunoașterii, altele au escrocat sau falsificat, profitând de buna credință a celor din jur, ori s-au luptat pentru putere și tron lipsiți fiind de orice scrupul. Ne întrebăm adesea, așa cum o face și autorul acestei cărți – De ce este istoria atât de plină de curiozități, întâmplări și evenimente pe care uneori nu le poți cuprinde cu ușurință? De asemenea, ne putem întreba și ce rol au sau au avut personajele menționate în istorie?”

ORA 16,30, stand D07, Meteor Press Volumul de poezii Transa (pastile de viață), scris de Mirela Doina, cu care debutează în poezie anul acesta.

Cartea este mai degrabă un fascicul subțirel, cuprinzând aproximativ  60 de poeme în cele 60 de pagini ale sale. Deși nu se află la prima tinerețe, sau, poate, tocmai de aceea, fără vreun complex sesizabil față de poeți hârșiți într-ale liricii autohtone și, totodată, fără a se încadra în vreun tipar stilistic comun vreunei generații literare proxime, autoarea demonstrează o extrem de bună stăpânire a inventarului și arsenalului poetic dovedind o maturitate deja închegată. În mod surprinzător, spre deosebire de mulți alți autori, ea nu pare deloc a-și fi căutat vreun stil anume pe care să-l fi adoptat și pe care să-l „bătătorească” la infinit, drept „cale de succes” garantat ci, din contră, adoptă mereu alte și alte modalități stilistice și de construcție a propriei poezii, creând spații poetice noi, cu aluri neașteptate.  
Dacă am ține cu tot dinadinsul să-i găsim vreun nume unui astfel de stil de abordare a poeziei n-am avea cum greși dacă am afirma că avem de-a face cu o poezie experimentalistă în accepțiunea ei de spațiu și modele infinite, un experiment profund și sensibil legat de subiecte și teme esențiale ale existenței umane – dragoste, viață și moarte -, dar și despre entități și fenomene primordiale, cum ar fi poezia, revelațiile, excentricitățile psihice… 
Într-un cuvânt, așa cum ne descoperă titlul, poemele sunt chiar pastile de viață și de frumos pentru oricare cititor. 
Invitați: Scriitoarea Daniela Zeca Buzura; Poetul Paul Vinicius; Poetul Adrian Pârvu.

VINERI26 MAI

ORA 15,00, la Scena Arena, pavilionul B Romexpo, Editura Cartex și Meteor Press anunță dubla lansare a volumelor Berlin, Berlin și Trotineta lui Edi, scrise de Bedros Horasangian. Lansarea îl va avea invitat de onoare pe istoricul Adrian Cioroianu. Vor prezenta din partea editurilor: Lucian Pricop și Gigi Alecu.

Trotineta lui Edi prezintă un grupaj de proze, povestiri și povești despre lumea de azi. În esență este vorba despre trecerea unui om prin viață. În același timp este o radiografie subiectivă a lumii de la începutul anilor 1990, prin mijlocirea armenilor, reali sau imaginari, din România și din alte părți ale globului. O lume cu războaiele din Iugoslavia și Irak, cu noul capitalism care năvălea peste socialismul destrămat din țările est-europene, bântuite de fantasme, visuri, năzuințe și disperări. După 30 de ani autorul constată că lumea de azi nu e nici mai bună, nici mai rea decât cea de odinioară, doar oamenii s-au mai schimbat, iar roata vieții se învârte – acum trotinetele au revenit la modă. 
Berlin, Berlin este un volum de nuvele extinse, microromane, puse sub semnul unei teme obsedante în literatura lui Bedros Horasangian, vinovăția. Istorică, politică, umană… Cele trei texte (Berlin, Berlin, Atena Fishta și Rita) scriu de fapt povestea unei jumătăți de secol XX prin firescul tragediei umane, naționale, est-europene din inter- și postbelic. Germanii din Est, albanezi stability la Paris, cehi emigrați în Suedia – personaje în acest volum – trăiesc împreună într-o existent obișnuită, multipicată prin diferențele de tonuri, de scris, de poveștile și interesele care se împletesc fără ca niciodată să piardă cititorul. Horasangian echilibrează genurile, stăpânește, inovează, rămânând neclasificabil, imposibil de pus într-un singur capitol de istorie literară.

Ficțiune politică, psihologică, tratat de istorie orală, Berlin, Berlin este mai mult decât atât, este proba înzestrării de a recrea anxietate, tensiune și firescul fragil al fericirii. (Lucian Pricop)

Vă reamintim de promoția editurii Meteor Press la târg: din start, pentru o carte cumpărată, primiți 20% reducere, la 2 cărți cumpărate, reducerea este de 25%, la 3 – 4 cărți, primiți 30% și de la 5 cărți viteza crește la 40%. Meteor Press mai vine și cu alte promoții pentru cititorii săi. Promoțiile nu se cumulează. Toate vilumele vor fi disponibile pe www.meteorpress.ro și www.librarul.ro .

Leave a Reply