Pollenity sărbătorește Ziua Mondială a Albinelor prin sustenabilitate

Pollenity, o companie originară din Bulgaria sărbătorește Ziua Mondială a Albinelor în data de 20 mai, cu o ofertă de 30% discount pe site-ul lor pentru abonamentele din cadrul programului Adoptă un Stup.  

Proiectul este, sub toate aspectele, unul de sustenabilitate reală, având ca scop răspândirea de metode inovatoare și sustenabile de a susține apicultura. Încă de la înființarea sa în 2015, Pollenity s-a dedicat cauzei conservării albinelor și implicit impactului acestora în alimentația oamenilor, lucru ce a stat mereu la baza activităților companiei.

Adoptă un Stup este una din inovațiile dedicate industriei mierii, o inițiativă care permite și încurajează clienții să sprijine un apicultor în schimbul livrărilor lunare de miere. Elementele cheie ale acestui program sunt:

Mierea provenită de la un singur apicultor nu este amestecată – fiecare dintre cei care adoptă un stup va primi miere de la apicultorul pe care l-au ales.
Mierea este testată în laborator – o cerință esențială pentru apicultorii incluși în program și o garanție pentru clienți că vor primi miere pură.

Un singur stup adoptat susține peste 60.000 de albine și un apicultor onest ce va avea grijă de albinele clienților, care vor primi mierea pe care acestea au produs-o. Tot aceștia au posibilitatea de a își personaliza borcanele de miere, de a interacționa cu albinele și cu apicultorul ales prin intermediul profilului și o vizită la stup în timpul sezonului.

Un plan separat de abonament a fost dezvoltat și pentru clienții corporate pentru a promova responsabilitatea socială în mediul de afaceri. La ora actuală, cel puțini 2000 de stupi au fost adoptați și 200 de clienți corporate sunt implicați în acest program pe tot teritoriul Europei.

De la sosirea în România, Pollenity a semnat contracte cu 11 apicultori locali ce dețin aproximativ 2200 de stupi, operând în locații de pe tot teritoriul țării, precum Moara Vlăsiei, Răcari, Hoghilag, Sat Romanu, Dănești, Caraș Severin, Chechiș, Negostina, Sălciile, Sat Perșunari și Negreni, cu planuri de extindere în viitorul apropiat.

Suntem exterm de entuziasmați de posibilitatea de a lucra cu apicultori români și de a le oferi oportunitatea de a utilizametode și tehnologii moderne care stabilească un exemplurobust de sustenabilitate. România este un jucător esențial însectorul apicol la nivel european și global, iar stabilirea uneifundații solide, va seta un exemplu global pentru industriaalimentară, în care transparența, trasabilititatea și încredereasunt cele mai importante valori”, a spus Sergey Petrov, CEO-ul și fondatorul Pollenity.

Întrucât un sfert din producția alimentară globală depinde de albine (potrivit FAO), Pollenity se angajează în protejareaalbinelor și în combaterea creșterii ratei de mortalitate prinsprijinirea apicultorilor, oferind în același timp miereautentică clienților care acordă prioritate unui stil de viațăsănatos și sustenabil.

Deși Ziua Mondială a Albinelor este o oportunitate de a aducela cunoștință situația alarmantă, metodele și proiecteleinovatoare create de Pollenity reprezintă lupta continuă și esențială în care trebuie ne implicăm pentru a promovasustenabilitatea și a proteja atât albinele cât și integulecosistem ce ne este indispensabil.

PollenityBee Smart Technologies SA) este o societate listată la bursă, care și-a început activitatea în anul 2015, în Sofia, Bulgaria. Compania oferă produse și soluții pentru apicultorii dornici implementeze metode și tehnologii moderne pentru a își optimiza modul de operare și producția, și astfel, ajute în lupta împotriva problemelor stringente de polenizare la nivel global. Misiunea companiei este de a susține creșterea populațiilor albinelor și de a păstra echilibrul în natură. În 2019, Pollenity și-a extins modelul de afaceri pentru a sprijini și piețele de miere sustenabile, prin inițiativaAdoptă un Stup” – care la momentul actual, are operațiuni în două țări și clienți în întreaga Europă.

 Publicitate –

Leave a Reply