Mănâncă sănătos cu Vegeta Bio!

Hrănirea cu alimente bio este o alegere făcută pentru sănătate, prin reducerea expunerii la substanțe toxice. Hrana organică este obținută folosind doar substanțe naturale (ecologice) pe întregul lanț de producție, de la cultivare și până la procesarea finală.

Conform reglementărilor europene în vigoare alimentele bio (organice) trebuie să aibă un conținut ecologic de minim 95%. Aceasta implică utilizarea unor metode naturale de cultivare, cum ar fi utilizarea îngrășămintelor organice, interzicerea folosirii pesticidelor și a modificărilor genetice, dar și promovarea bunăstării animalelor. Sunt limitate inclusiv folosirea aditivilor alimentari sau a micronutrienților.

Cercetările au demonstrat că legumele și fructele bio au un conținut mai mare de vitamine, minerale și antioxidanți, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea bolilor cronice.

Pe aceste principii ale agriculturii ecologice sunt cultivate legumele și condimentele folosite la producerea Vegeta Bio adaos universal pentru mâncăruri, care oferă un plus de savoare, fie că este vorba de supe sau ciorbe, sosuri sau mâncăruri cu ori fără carne.

Vegeta Bio conține un amestec de legume deshidratate (ceapă, morcov, roșii, păstârnac, praz, ardei, țelină) și mirodenii (pătrunjel, leuștean, turmeric, usturoi, coriandru și piper negru), la care se adaugă sare de mare și extract de drojdie. Pentru obținerea a 100 g de produs finit sunt folosite 312 g de legume proaspete.

Pentru o mâncare de sezon este nevoie de 3-4 dovlecei medii, două roșii măricele, o ceapă uscată (sau o legătură de ceapă verde), 100 g brânză de capră, două linguri de ulei de măsline, 4-5 căței de usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: se spală și se curăță dovleceii și se taie în cubulețe. Ceapa tocată mărunt se călește în tigaia în care a fost încins uleiul de măsline. Se adaugă dovleceii și usturoiul tocat și se ține pe foc până când dovleceii încep să se înmoaie. Roșiile tăiate felii se adaugă în tigaie, se amestecă și se lasă să fiarbă circa 15 minute, până când devin fragede și se dezintegrează. Se taie brânza în cuburi și se adaugă în tigaie, amestecând ușor până se topește și se încorporează în mâncare. Se adaugă o linguriță de Vegeta Bio și în funcție de preferințe se potrivește gustul de sare și piper. Se mai fierbe încă cinci minute pentru ca să se topească brânza complet iar condimentele să-și dezvolte la maxim aromele

Leave a Reply