Ajvar dulce și picant, numai bun pentru gustat!

Comunicatul primit de la Podravka mă îndemna să întreb dacă ați auzit de  ajvar. Dar este cert că ați auzit, dacă mai citiți pe aici, sau dacă sunteți fani Vegeta. Pentru că ajvarul despre care vă povestesc este produs de aceeași companie pe care vă bazați pentru gustul neschimbat al preparatelor voastre. 

Ca multe alte preparate recente ale companiei, deliciosul ajvar se prepară din legume proaspete: ardei roșii proaspeți, vinete și condimente de bază, proporția fiind net în favoarea ardeilor. Rezultatul este o pastă densă din legume, care seamănă, într-adevăr, cu zacusca, dar care spre deosebire de aceasta, care se consumă doar pe felii de pâine, mai are și alte moduri de servire. Practic, se poate consuma în orice moment al zilei, ca atare, ca ingredient în preparate, ca garnitură sau topping, la grătar, la picnic sau la birou. Bonusul, pe lângă aroma și gustul deosebite? O bogăție de fibre și vitamine A și C.

Ajvar Zacuscă de ardei roșii și Ajvar Zacuscă picantă de ardei roșii sunt produse pentru întreaga familie, naturale, fără conservanți și coloranți artificiali.
Dac
ă vreți să faceți cunoștință cu acest produs, vă propun să începeți prin a-l folosi ca ingredient secret într-o mâncare de mazăre cu piept de pui. Pare interesant?

Ingrediente: doi piepți de pui tăiați cuburi, Podravka Mazăre verde boabe 850g, o ceapă, două grăunțe de usturoi, două linguri de ulei de măsline (sau unt), o jumătate de cană de supă de pui (sau de apă), două-trei linguri de ajvar (dulce sau picant, după preferință), pătrunjel sau mărar tocat, sare și piper.

Mod de preparare: se condimentează cuburile de piept de pui cu sare, piper și boia de ardei dulce. Se pune uleiul de măsline (sau untul) într-o tigaie mare, se adaugă bucățelele de carne și se prăjesc până se rumenesc frumos. Se scot și se pun într-un castron.
În tigaia în care a fost prăjit pieptul de pui, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se călesc și ele un pic. Se adaugă apoi mazărea, se amestecă și se toarnă supa de pui sau apa. Se acoperă tigaia și se lasă să fiarbă până când mazărea este fragedă. Dacă mai este nevoie, se mai poate adăuga supă/apă. Când mazărea a fiert, se adaugă bucățelele de carne și două-trei linguri de ajvar și mai lasă să dea în câteva clocote. La final se potrivește gustul de sare și piper și se adaugă pătrunjelul/mărarul tocat fin.

 

Leave a Reply