O carte necesară – „Al Doilea Razboi Mondial”, de Leonida Loghin

După aproape 80 de ani de ani de pace, timp în care confruntările între marile puteri s-au realizat prin conflicte proxy,  prezentul seamănă tot mai mult cu anii ´30 ai secolului trecut. O reamintire a istoriei acelei perioade este binevenită, pentru a aduce aminte ororile cu care s-a confruntat omenirea.

Editura Publisol lansează volumul „Al Doilea Război Mondial”, semnat de Leonida Loghin, care aduce în atenția cititorilor, sub formă de cronologie, cele mai importante fapte militare, politice, sociale sau diplomatice ale acelor ani.

În Cronologia celui de-Al Doilea Război Mondial am încercat, cu trudă și răbdare, să așez în ordinea consemnată de istorie cele mai importante fapte militare, politice, sociale sau diplomatice în așa fel încât lectura lor să le ofere cititorilor imaginea fidelă a desfășurării războiului, într-o înlănțuire logică și coerentă. Ținând seama de aria largă cuprinsă de pârjolul războiului, datele sunt grupate pe zonele mari operațional-strategice în care s-a desfășurat marea conflagrație – Europa, Africa și zona Pacificului, completată de Asia de Sud-Est –, iar în cadrul lor am căutat ca subdiviziunile să le faciliteze cititorilor atât lectura, cât și căutarea cât mai lesnicioasă a evenimentelor care îi interesează”, menționează Leonida Loghin în prefața cărții.

Cel de-al Doilea Război Mondial a fost martorul unor atrocități umane inimaginabile, cel mai notoriu fiind Holocaustul, în care milioane de evrei și alte minorități au fost persecutați și uciși. Cu toate ororile, războiul a fost, de asemenea, un exemplu al rezistenței umane și al curajului. Oamenii obișnuiți din întreaga lume au luptat împotriva regimurilor totalitare și au ajutat la salvarea vieților multor refugiați și prizonieri.

„În prezentarea informațiilor am urmărit, de asemenea, să prezint un număr sporit de detalii utile specialiștilor, dar și publicului larg interesat să cunoască aspectele esențiale, cronologice, rezultate din derularea evenimentelor. Pentru respectarea adevărului istoric am considerat că factorul de seamă al acestei elaborări trebuie să fie echilibrul cantitativ și calitativ al datelor prezentate, furnizând, prin urmare, în contextul global al lucrării, atâtea date pentru fiecare teatru de operațiuni câte sunt necesare pentru a justifica dozarea faptelor în Cronologia prezentată”, a precizatautorul.

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii publisol.ro, în librării și magazine on-line cât și la chioșcurile de presă, la un preț de 54,90 lei.

 

Leave a Reply