Editura DPH a dotat 18 colțuri de lectură în școli și centre educaționale

Fidelă proiectului său „100 de colțuri de lectură DPH”, Didactica Publishing House, editură care se axează pe publicarea de cărți și jocuri educaționale, a anunțat finalizarea amenajării a 11 colțuri de lectură în tot atâtea școli din București și din țară, în acest an. Până în prezent, au fost realizate 18 colțuri de lectură și au fost donate suplimentar proiectului peste 500 de cărți.

Colțurile de lectură oferite de Didactica Publishing House sunt amenajate în spații dedicate în școli sau centre educaționale, astfel încât accesul la carte să fie cât mai facil pentru copii. Din acest motiv, mobilierul acordat în cadrul proiectului favorizează activitățile de lectură și joacă educativă.

„Cărțile nu sunt doar surse de informații și cunoștințe, ci și un portal către imaginație și creativitate. Lectura stimulează imaginația, îmbogățește vocabularul, dezvoltă abilitățile de concentrare și gândire analitică și îi învață pe copii să empatizeze cu personajele și să exploreze diferite perspective. Prin intermediul cărților, copiii își pot dezvolta abilitățile cognitive și emoționale, dobândind încredere în propria lor voce și perspectivă asupra lumii. Sperăm că prin acest demers îi vom inspira pe copii să devină cititori pasionați și curioși”, a precizat Florentina Ion, fondator Didactica Publishing House.

Cele 100 de cărți acordate fiecărui astfel de colț de lectură în prima etapă a proiectului sunt potrivite pentru diferite vârste și niveluri de lectură, abordând, pe lângă lecturile clasice, subiecte actuale, atractive, ce trezesc interesul pentru carte și explorare și contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale. Astfel, prin acest proiect, DPH dorește să creeze un mediu propice pentru lectură, să încurajeze plăcerea de a citi și să stimuleze dezvoltarea abilităților de comunicare și gândire critică.

Editura DPH lansează, de Ziua Educației, o nouă rundă de selecție pentru 5 unități de învățământ care să beneficieze de dotarea cu un astfel de colț de lectură – mobilier și cărți – până la finalul acestui an. Pentru a participa la acest concurs, cei ce aplică – cadre didactice sau bibliotecari –  o pot face în baza propunerii de activități de promovare a lecturii în spațiile unde activează și să se asigure că dispun de un spațiu adecvat pentru a facilita accesul elevilor la carte și activitățile de lectură. Concursul este anunțat pe pagina de Facebook a Didactica Publishing House.

„Proiectul «Colțul de lectură» reprezintă pentru mine un vis împlinit. Pentru școală, acest proiect reprezintă o oportunitate de a-i apropia pe elevi de cărți și de a le dezvolta acestora gustul pentru lectura de plăcere, de a le stârni curiozitatea, descoperind noi informații din toate domeniile”, a menționat Ioana-Marina Mărgărit, cadru didactic la Școala Gimnazială din Murgești.

La rândul ei, Alisa Moraru, cadru didactic la Școala Gimnazială “Regina Maria”, Mănăstirea Cașin, Bacău, beneficiar al proiectului în 2022, a spus: „Colțul DPH a oferit copiilor șansa de a intra în contact cu atât de multe cărți și jocuri educative valoroase, bucurie, formarea unor abilități de organizare eficientă a spațiului folosit în comun, grijă față de acesta, responsabilitate și interes pentru păstrarea tuturor darurilor primite”.

Leave a Reply