Actorul Victor Dorobanțu, extrem de apreciat de regizorul filmului Wednesday pentru rolul The Thing

Actorul Victor Dorobanțu a fost denumit de Tim Burton, regizorul și producătorul filmului Wednesday, „un Dustin Hoffman al mâinilor”. Rolul “The Thing”, pentru care a fost apreciat atât de colegi cât și de presă, a fost obținut în urma unor audiții care s-au desfășurat la fel ca pentru oricare altul din distribuție.
                                                                                   

Victor Dorobanțu este unul dintre actorii români care au pus școala de cinematografie din România pe harta lumii datorită prestației din producția Netflix „Wednesday”. Felul în care a abordat rolul The Thing, „mâna” misterioasă din foarte popularul serial, l-a determinat pe renumitul Tim Burton, regizorul și producătorul filmului, să spună că actorul român este „un Dustin Hoffman al mâinilor”.

Extrem de încântat și motivat de a fi parte din atât de importantul proiect Netflix, Victor Dorobanțu a reușit să dea totul în timpul filmărilor fapt apreciat, de asemenea, de jurnaliști din Europa și Statele Unite, care și-au prezentat aprecierile în recenzii excelente la adresa prestației lui. În plus, actorul român a fost aplaudat și de colegii săi de platou, actori de talie mondială, Catherine Zeta Jones (Morticia Addams) și Luis Guzman (Gomez Addams).
„Îmi amintesc momentul în care Tim Burton a declarat că sunt „Dustin Hoffman of hands”. Tim Burton este visul oricărui actor. Îți dă „mână” liberă pentru a ajuta la conceperea personajului tău. Este, totodată, un om de milioane, cu o inimă incredibil de mare.”, a declarat Victor Dorobanțu.


Actor, magician și pasionat de gătit, Victor Dorobanțu a impresionat prin complexitatea personalității lui, fapt recunoscut de însuși producătorul peliculei.
“Victor a fost distribuit ca actor, nu e doar o mână pentru mine. El e personaj complet. Am făcut audiții ca pentru oricare actor din poveste, i-am pus pe toți să vorbească prin mâinile lor.
Iar el are o structură, o expresivitate și o emoție a mâinii, o tipologie pe care o simți când o vezi chiar dacă nu o descrii în detaliu în cuvinte. E foarte expresiv, are o foarte bună mobilitate și coordonare a mâinii și a înțeles foarte bine ce înseamnă să faci actorie prin mâna ta. A fost minunat că l-am găsit exact așa cum îmi imaginam că trebuie să fie The Thing și că era acolo lângă noi, în România.”, a povestit și Tim Burton, într-un interviu pentru Urban.ro.
 

O altă mare bucurie pe care serialul i-a adus-o artistului este faptul că a reușit să facă înconjurul lumii, să participe la o serie întreagă de convenții Comic Con, unde a avut ocazia să se întâlnească cu mulți dintre urmăritorii lui. „Comic Con”, cel mai mare eveniment din estul Europei, dedicat pasionaților de filme SF, seriale, benzi desenate și jocuri video, a fost vizitat de peste 50.000 de oameni la ediția din 2023.

Leave a Reply