Horia Roman Patapievici, la Fain & Simplu cu Mihai Morar, despre arta de a trăi frumos

 

Episodul recent al podcastului „Fain & Simplu” este absolut deosebit, o definiție a excelenței. Pe scena Ateneului Român, prezența lui Horia-Roman Patapievici, unul dintre cei mai mari promotori de artă românească, scriitor, filosof, eseist și fizician român, este o invitație la a trăi clipe de splendoare, în care deslușim care sunt cele trei tipuri de viață pe care le putem trăi. 

 

Sursa majoră de probleme din lumea de azi vine din zona sufletului. De aceea, urmărind acest dialog, vom dobândi un mod inteligent de a ne raporta la propriul suflet, ci nu doar la corp. Pentru că ,,omul nu este reductibil la corpul lui, omul este, de fapt, un corp îmbrăcat de suflet”. Ghidați de standardele nerealiste ale societății contemporane, ne-am îndepărtat de esența noastră, de partea nevăzută care decide totul în viață. Vom descoperi astfel calea de a ne întoarce ,,acasă”, la lucrurile care contează și la fericirea pe care o căutăm în permanență.

 

Cum ne putem găsi tema vieții și cum ne putem întoarce la suflet într-o lume materială și tot mai tehnologizată, pentru a ne construi o viață trăită în echilibru, ne dezvăluie Horia-Roman Patapievici într-un episod-splendoare, „Fain & Simplu”!

„Acest dialog este dovada faptului că putem, cu adevărat, să cunoaștem Paradisul, echilibrul acela desăvârșit, într-o lume imperfectă. Chiar și omul modern poate învăța arta de a trăi frumos și ascultând acest episod vei descoperi care sunt principiile unei vieți ideale.”, declară Mihai Morar.

Paradisul există. Și, deși l-am pierdut, este ținta noastră supremă. Căci regăsirea lui înseamnă regăsirea noastră ca oameni. Înseamnă întoarcerea acasă. Pe scena Ateneului Român, Horia Roman Patapievici ne poartă pe undele filosofiei deloc abstracte, ci aplicate nouă, tuturor: care este scopul suprem al oamenilor? Cum am ajuns să uităm de suflet și să ne preocupăm azi doar de trup? Participă la un dialog de excepție între Horia Roman Patapievici și Mihai Morar. La Fain & Simplu.

 

Leave a Reply