Cărțile cu tematică de Crăciun, preferate de cititorii editurii DPH

Anul acesta, vizitatorii standului editurii Didactica Publishing House la Târgul de carte Gaudeamus au preferat noutățile și cărțile-concept cu tematică de Crăciun. Totodată, printre cele mai căutate cărți au fost Zoologia – ediție ilustrată, Cartea Matematicii și 100 de lucruri de știut despre arhitectură – pe segmentul non-fiction – și Luna și pădurea magică sau Crăciunul Familiei Motănilă– pe partea de ficțiune. Ca la fiecare ediție, jocurile educative și cărțile de parenting au completat topul vânzărilor.  

 

Peste 40 de cărți și jocuri educative noi i-au așteptat pe cititori la Târgul de Carte Gaudeamus care s-a desfășurat în perioada 22-26 noiembrie la Romexpo, alături de lansări de carte, discuții și întâlniri cu autorii, ateliere de lectură, scriere creativă și de ilustrație, dezbateri de teme de educație.

“Ne-am bucurat să vedem anul acesta la Gaudeamus un public și mai numeros decât în anii trecuți, entuziast și în căutare de carte de calitate. La fiecare întâlnire cu cititorii ne dorim să venim cu titluri noi, atipice, cu subiecte actuale, cu cărți care să îi facă mai ales pe micii cititori să îndrăgească lectura. Anul acesta am avut 30% dintre noutăți dedicat segmentului de vârstă 8-12 ani și toate au fost foarte bine primite de către public”, a precizat Florentina Ion, fondator al editurii Didactica Publishing House.

Toate cele peste 1200 de titluri de la Gaudeamus au avut reduceri de 30 – 70%, inclusiv noutățile. Acest lucru a încurajat creșterea numărului de cărți achiziționate per client cu 15-20% față de anul precedent. O creștere similară s-a înregistrat și în valoarea bonului mediu, cu o creștere per total de 20% față de anul trecut. Cel mai mare bon înregistrat pe persoană fizică a avut o valoare de peste 800 de lei. O parte dintre clienții acestei ediții a fost reprezentată de grădinițe și școli care au dorit să achiziționeze cadouri pentru finalul de modul profitând de oferta variată și de reducerile specifice târgului.

“Pentru noi, cea mai mare realizare a acestui eveniment este felul în care cititorii au interacționat cu cărțile și jocurile. De aceea, de fiecare dată încercăm să surprindem nu doar prin formatul cărții, de multe ori atipic, interactiv, cu inserturi, ci mai ales prin mesajul transmis, atât prin text, cât și prin ilustrații. Promovăm valori și un conținut educațional, adăugăm la aceste lucruri calitatea printului și un raport calitate-preț corect și astfel reușim să ne câștigăm un public tot mai numeros pe segmentul de carte vizat”, a mai precizat Florentina Ion.

 

Leave a Reply