Sper că sunt în asentimentul vostru, pregătirile pentru sărbători nu înseamnă doar împrospătarea locuinței și a garderobei, iar pentru cei mai riguroși și încărcarea spirituală, dar și anticiparea eventualelor neajunsuri legate de sănătate.
Dacă sunteți printre pofticioșii care “ronțăie” ceva mai mult în perioada aceasta, la petreceri sau acasă, în fața televizorului, probabil intuiți că și dantura este solicitată, nu doar sistemul digestiv.
Așa că ar fi util să adăugați pe lista de cumpărături și pasta de dinți Lacalut® aktiv.
Lacalut® aktiv este o pastă de dinți profesională, recomandată pentru igiena orală zilnică, în special în cazul persoanelor care prezintă probleme ale gingiilor și simptome ale parodontozei, inclusiv celor care suferă de boala parodontală.
Combinația specială de ingrediente active din Lacalut® aktiv combate tartrul, sângerarea și iritația gingivală, îndepărtează placa bacteriană și acționează în același timp împotriva formării cariilor. Eficiența pastei de dinți Lacalut® aktiv este confirmată de studii clinice.
Sigur că nu este suficient doar să ne spălăm de minim două ori pe zi pentru un zâmbet frumos și sănătos. Medicii stomatologi ne recomandă să completăm rutina igienei orale prin folosirea aței dentare, a apei de gură, dar și a dușului bucal. Periuța de dinți Lacalut® aktiv are o formăspecială ce oferă o curățare temeinică, inclusiv în spațiile interdentare, acolo unde o periuță de dinți obișnuită nu poate ajunge, iar apa de gură Lacalut® aktiv, folosită înainte de periaj îndepărtează placa bacteriană, iar după periaj inhibă formarea tartrului și previne gingivita.
Dușmanul dă târcoale, țineți-l la distanță!
Dacă tot vorbim despre dantură, deși dinții sunt “proiectați” să ne asigure masticația pe întreaga durată a vieții, sunt puțini cei care reușesc să îi păstreze.
Printre inamicii unei danturi sănătoase se află boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de „boala gingiilor”, care este o afecțiune cronică a țesuturilor care susțin dinții, respectiv gingiile, osul alveolar și ligamentele parodontale. Această boală poate progresa în diferite stadii, de la gingivită (o formă ușoară), la parodontită (o formă mai gravă). Este cauzată de bacteriile care se acumulează în placa dentară și în tartru, care pot irita gingiile și duce la inflamație.
Gingivita este primul stadiu al bolii parodontale și se caraterizează prin inflamația gingiilor, sângerare la periaj și sensibilitate gingivală. Cu o igienă orală adecvată și cu o curățareprofesională a dinților, gingivita este reversibilă. Însă, netratată corespunzător, ea poate progresa la stadiul de parodontită, moment în care inflamația afectează și osul care susține dinții. Simptomele parodontitei includ sângerare gingivală, inflamație, retracție gingivală, formarea de buzunare parodontale și pierderea de os alveolar. Boala parodontală provoacă durere, apar dificultăți de mestecare, probleme de vorbire și în final pierderea dinților.
Cauza principală a bolii parodontale o reprezintă acumularea de bacterii care formează placa dentară și tartrul. Factorii de risc ai îmbolnăvirii includ fumatul, diabetul, predispoziția genetică, stresul, alimentația necorespunzătoare și modificările hormonale.
Mă feresc să folosesc clișee, dar în cazul danturii este categoric mai simplu și puțin costisitor să previi. Și ronțăitul are farmecul său, de ce să ne lipsim de el?