Asociația Winelover Romania a lansat volumul Wine Secrets of Romania”, dedicat regiunii Dobrogea

Asociația Winelover România a lansat al doilea volum “Wine Secrets of Romania”, seria de cărți din cadrul proiectului ProViRo, de prezentare și promovare a cramelor și vinurilor românești în străinătate. Volumul este dedicat regiunii Dobrogea și este semnat de Elizabeth Gabay MW.

 

Cel de al doilea volum al seriei “Wine Secrets of Romania”, parte a ambițiosului proiect ProViRo, ce a debutat în 2021 și se derulează pe parcursul a trei ani, este redactat de expertul de talie mondială Elizabeth Gabay, MW și este disponibil în România într-o ediție limitată de 200 de exemplare.
În premieră, un Master of Wine (MW) scrie o carte despre o regiune viticolă a României. Împreună cu membrii Asociației Winelover, Elizabeth Gabay MW a mers în vizită la cramele dobrogene, pentru a le descoperi povestea și vinurile, experiență pe care a descris-o în cartea proaspăt ieșită din tipar. 

Aceasta cuprinde un scurt istoric al vinificației în Dobrogea, detalii despre poziția geografică și terenul zonei, soiurile de struguri și cramele din regiune, cât și povești despre enoturism și gastronomia tradițională românească. Volumul este dedicat unui public larg, care include comunitatea internațională Winelover, ai cărei membri, educatori în vin, cât și organizatori de concursuri de vin, se întâlnesc periodic în diverse țări.  

Primul volum, lansat anul trecut, este dedicat regiunii Drăgășani și a fost redactat de Julia și Bruno Scavo.

Proiectul  ProViRo cuprinde editarea a șapte volume, scrise în limba engleză, despre regiunile vitivinicole din România. Volumele sunt semnate de somelieri, critici și comentatori de vin cu activitate în străinătate și sunt traduse în limbi de circulație pentru a oferi expunere și susținere vinurilor românești.

Asociația Winelover România promovează constant vinurile românești în țară și străinătate, prin organizarea de evenimente care reunesc comunități de iubitori de vin pasionați și dornici să descopere cramele și vinurile din România. Proiectul Asociației Winelover a beneficiat de susținerea Fundației Banca Transilvania, Media Sat, Carpathian Springs și Eximprod Grup.

 

Cartea este disponibilă online, pe site-ul Asociației Winelover România, în shop, în București, la sediul CopyShop Document (Calea Griviței nr.8-10, parter, tel 0744.500.155), dar și în Brăila, la Original Liquor Store (Bdul. Independenței 20 B, tel. 0771.791.928) și Iași, la Asociația Blessing Hearts (tel. 0745.008.174)

 

Leave a Reply