Navigație și destinații gastronomice fascinante cu The Odyssey

Se pare că senzația acestui an în materie de navigație și artă culinară combinată cu descoperirea culturilor locale, va fi The Odyssey, ce grupează o serie de experiențe memorabile, ce se vor desfășura în Europa, oriunde există ape navigabile, gastronomie fină și locuri superbe ce merită explorate.

 

The Odyssey este un concept de travel premium ce îmbină gastronomia cu navigația în cele mai fascinante părți ale lumii. Prima destinație The Odyssey este Grecia. Conceptul le propune turiștilor explorarea memorabilă a Atenei și a Insulelor Saronice, într-o călătorie în care catamaranele vor pleca din portul Atena și vor opri, pe rând, în Hydra, Poros, Aegina. Aici, cei prezenți vor avea ocazia să descopere spiritul și produsele locale.

În fiecare călătorie The Odyssey va fi implicat un chef premiat, care va curatoria elemente de gastronomie fină, locală. Prima călătorie îl va avea alături pe Chef Bogdan Alexandrescu, cunoscut drept Chef Dexter, cel care va coordona partea culinară a experienței grecești.
Chef Dexter, câștigătorul distincției Best Hotel Chef România 2023, un profesionist talentat și apreciat pe scena gastronomică, va delecta oaspeții cu preparate rafinate și va selecta cele mai interesante elemente de pe insulele din tur pentru a le oferi momente unice și memorabile.  De la selectarea peștelui direct de la pescari într-o piață localăpitorească, la prânzuri în aer liber pe catamarane, fiecare moment devine o incursiune în inima culturii grecești. Cina pe plaja din Poros sub cerul înstelat, înconjurată de peisaje de neuitat, oferă o experiență culinară deosebită. Călătorii se vor bucura de celebrarea bogăției insulei Aegina cu degustări speciale de fistic și vinuri locale, explorând aromele unice ale acestei regiuni.

 

“Sunt fericit să mă alătur acestui proiect, să mă bucur la maximum de produsele locale grecești și să gătesc alături de un chef pe care îl admir și respect. Este întotdeauna o plăcere săcreezi experiențe diferite pentru cei care apreciază gastronomiași care îmi permit să îi conduc în călătorii culinarememorabile.”, a declarat chef Dexter.  

 

The Odyssey este o călătorie a legendelor, în care noi, fondatorii, ne implicăm cu sufletul deschis, pentru a curatoria elementele remarcabile ale unor culturi vibrante. Inspirată de Odiseea și de geniul literar al lui Nikos Kazantzakis, prima experiența își propune să ilustreze pasiunea noastră pentru artă, bucătăria și apele azurii liniștite ale Greciei. Suntem fericiți sălansăm acest proiect și știm, încă de pe acum, că el reprezintădoar primul dintr-o serie amplă, în care vom descoperi apele șicultura Europei.”, a declarat Marilena Istrătescu, fondatoareaFINEWISE Agency și The Odyssey.

 

The Odyssey este un proiect realizat în colaborare cu Pikasea, agenția românească specializată în organizarea de experiențe pe ambarcațiuni de diferite mărimi, în mările și oceanele lumii.
Prețul expediției The Odyssey începe de la 1990 Euro / persoană și include întreaga experiență – acomodarea și călătoria pe catamaran, meniurile de mâncare și băuturi de pe ambarcațiuni și de pe insulele vizitate curatoriate de chef Bogdan Alexandrescu și nu în ultimul rând, cina la patru mâini, organizată în restaurantul din Atena. Cei interesați pot opta pentru una dintre cele două perioade, 25 – 29 mai sau 29 mai – 1 iunie.

Leave a Reply