Tatăl tânărului ucis de Vlad Pascu la 2 mai la podcastul Fain&Simplu: „Vor să-l scape pe ucigașul fiului meu!”

Episodul de săptămâna aceasta al podcastului „Fain & Simplu” este unul cu totul și cu totul special. Este, de fapt, un strigăt de disperare pe care-l emite Valentin Olariu, tatăl studentului ucis în accidentul provocat în august 2023, de Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, la 2 Mai, în județul Constanța.

 

„Fericirea noastră nu mai există.”

 Așa începe părintele discuția cu Mihai Morar, discuție care pe parcursul a 2 ore și jumătate scoate la lumină amănunte absolut tulburătoare despre acest caz care a zguduit România. Povestea lui Valentin Olariu merită auzită cu adevărat. E timpul s-o ducem mai departe, dacă ne dorim ca aceste tragedii să nu se mai repete. Pentru că ele ne învață o lecție importantă: doar uniți putem opri acest șir de suferințe inimaginabile pentru părinții care își pierd copiii pe șoselele din România. Altfel, riscăm să perpetuăm același ciclu nesfărșit de drame și infracțiuni grave.

Cazul celor doi tineri uciși în acest accident nu este unul izolat. Sunt numeroase cazuri în care șoferii aflați sub influența alcoolului și a drogurilor au omorât tineri nevinovați. Există un întreg lanț de corupție și nereguli nesancționate în cazul acestora: de la viteză, consum de droguri, fuga de la locul accidentului la amânări în timpul procesului și solicitări respinse. Altfel spus, victime nedreptățite care se confruntă zilnic cu ignoranța unui sistem menit să facă dreptate.

Episodul integral poate fi urmărit aici
 

 
Alătură-te și tu, la Fain & Simplu, misiunii noastre de a face România un loc mai sigur. Doar împreună putem schimba în bine un sistem judiciar care ucide și nedreptățește atât de mulți oameni nevinovați.”, transmite Mihai Morar.
În semn de protest pentru modul în care decurge judecata lui Vlad Pascu, sâmbătă, 14 aprilie, începând cu ora 19:00, are loc un manifest în Piața Victoriei, protest anunțat de familiile celor doi tineri uciși la 2 Mai.

Leave a Reply