Se apropie un nou eveniment culinar la Sciccheria Pipera – Etnafogllia, un parteneriat între chef Giuseppe Raciti și un nou Executive Chef, Ionuț Cătălin Vințeanu. Titlul evenimentului este bazat pe un joc de cuvinte, alăturarea denumirii vulcanului Etna și foglia (frunză) sau follia (nebunie), amintind de frumusețea fragilă a frunzelor și dramul de nebunie absolut indispensabil în orice formă de artă.
Restaurantul Sciccheria Pipera propune cunoscătorilor cina Etnafogllia, o creație unică semnată de către chef Giuseppe Raciti, consultantul gastronomic al localului și chef al restaurantului Zash din Sicilia, premiat cu o stea Michelin, împreună cu Ionuț Cătălin Vințeanu, noul Executive Chef.
Cina din 22 noiembrie celebrează toamna printr-un meniu îndrăzneț, ce îmbină arome vulcanice siciliene și prospețimea sezonului, fiind o avanpremieră a noului meniu de toamnă-iarnă al Sciccheria.
Etnafogllia, cina la patru mâini, va invita oaspeții într-o călătorie culinară neașteptată, ce îmbină texturi și gusturi specifice sezonului și pământului sicilian, de la bogăția aromelor de trufe și ciocolată până la pere, scorțișoară și vinuri minerale. Cele 6 preparate create de cei 2 chefi vor fi completate de o selecție de vinuri italiene, alese cu grijă de somelierul localului. Mai mult, seara care își propune să surprindă și să încânte simțurile va fi întregită de un recital live, al trupei T&nCo’ Trio Jazz Italiano, ce va adăuga o notă de eleganță și autenticitate experienței.
Evenimentul din 22 noiembrie marchează debutul meniului de toamnă-iarnă al restaurantului Sciccheria. Anumite preparate create de cei doi chefi vor fi incluse în noul meniu à la carte, oferind oaspeților ocazia de a se bucura pentru o perioadă mai mare de aromele fermecătoare, pe care chefii le-au pus împreună.
Oaspeții care vor să exploreze o experiență culinară memorabilă, în spiritul conceptului Etnafogllia, alături de chef Giuseppe Raciti și chef Ionuț Cătălin Vințeanu, o pot face achiziționându-și biletul de acces la 0757 191 324.
Noul Executive Chef al Sciccheria, aduce o viziune inovatoare în bucătăria italiană
Chef Ionuț Cătălin Vințeanu, noul Executive Chef al Sciccheria, este un tânăr talentat, cu o educație culinară solidă obținută la renumita școală Escoffier, unde a absolvit toate cele trei grade. Pasionat de bucătăria italiană, Vințeanu aduce un melanj unic de tehnici și influențe internaționale în preparatele sale, îmbinând eleganța franceză și complexitatea asiatică cu tradițiile italiene.
Cu o abordare modernă și un devotament față de rafinamentul culinar, chef Ionuț Cătălin Vințeanu și-a câștigat reputația ca fiind unul dintre chefii noi ai României care oferă o perspectivă creativă asupra gastronomiei italiene. Experiența și viziunea sa îmbogățesc meniul Sciccheria, axat pe sezonalitate și pe ingrediente de terroir din Sicilia și Italia, în special din zona Etna.
Chef Vințeanu va prelua conducerea și organizarea bucătăriei, cu toate implicațiile sale: meniuri de sezon, evenimente și catering. În plus, el va rămâne un pilon puternic al conceptului Issima, pe care reprezentanții Sciccheria își propun să îl dezvolte în 2025.
“Issima este o inițiativă dragă mie, pe care am implementat-o alături de chef Giuseppe Racitti, pentru a aduce ceva nou, inovator, pe scena gastronomiei locale. Pentru anul viitor, ne propunem să folosim acest concept pentru o serie de proiectesimilare, care vor aduce în restaurantul nostru chefi premiați șirenumiți internațional. Astfel, ne apropiem tot mai mult de obiectivul nostru de a crește industria românească de HoReCa”, a declarat Claudia Militello, coproprietar Sciccheria.