Mioara (Roman) si Marinela (Chelaru), la Maxim

Vernisajul expozitiei de pictura al actritei Marinela Chelaru, reprezenta pentru mine  un eveniment dezirabil in sine, dar alegerea restaurantului Maxim drept locatie a fost ceea ce m-a convins sa particip la lansarea de vineri seara.

Am numai amintiri placute legate de acest restaurant, inclusiv organizarea unui eveniment dificil si totusi reusit, motiv pentru care nu am avut nici un fel de indoieli referitoare la ambianta si servire.

Cunosteam si admiram talentul actoricesc al Marinelei Chelaru si intuiam oarecum ca sensibilitatea ei s-ar putea prelungi si in pictura, daca tehnica era pe masura talentului.

Cele 20 de picturi expuse inspirat in gradina vechii case boieresti, situate intr-o zona boema a Bucurestiului, au constituit o surpriza placuta si m-am bucurat sa constat ca toti cei prezenti mi-au impartasit opinia. Am schimbat impresii si am ales un loc discret de unde sa savuram momentul.

Hazardul ne-a adus-o in preajma pe Mioara Roman, personaj pe care orice femeie si-l doreste alaturi la un eveniment monden. Am fost coplesita de prezenta ei impreuna cu cele doua jurnaliste cu care am impartit locurile de la masa si deliciul conversatiei oferite de catre distinsa doamna Roman.

Absorbita de vorbele Doamnei Roman am pierdut notiunea timpului si dintr-o data m-am simtit purtata intr-un Bucuresti paralel,  in care rasuna vocea puternica a Marinelei Chelaru, acompaniata de un pian, cantand piese clasice lautaresti dar si de jazz.

Nu am realizat cand au trecut trei ore, nu am remarcat nici prezenta tantarilor (decat mult mai traziu, pe piele), la fel cum prietena mea nu a remarcat momentul sosirii lui Vadim Tudor.

Desi stiu sigur ca Marinela Chelaru si-a dorit prezenta Mioarei Roman, sunt sigura ca asocierea de care am avut noi parte – Mioara, Marinela si Maxim (ambianta casei bine restaurate si serviciile alese) a fost una intamplatoare, dar de exceptie.

Tabloul care mi-a ramas mie in minte a fost Marinela cantand in balcon si Mioara vorbind in fata noastra despre douazeci de ani de istorie, altfel decat o cunoastem noi.

Foto: Tatiana Solomon

Leave a Reply