Trei Doamne, cinci întrebări – Nausica Mircea

În preajma Sărbătorilor ce marchează și trecerea anului, am rugat trei dintre doamnele cu care am interacționat în 2015, să ne dezvăluie câte ceva despre ele și despre ce va aduce 2016 în modă sau showbizz.

nausicaNausica Mircea, unul dintre cei mai apreciați designeri români, a înființat un atelier de croitorie în 1999, în Focșani. Succesul a venit prin muncă, iar premiile se adună, an de an. Colecția sa “Alone”, prezentată recent la Bucharest Fashion Week, s-a bucurat de un real succes.

1. Pentru că este final de an, o retrospectivă, cu numai trei repere: Ce a adus bun din punct de vedere profesional 2015, pentru tine?Ce ți-ai fi dorit să realizezi și încă nu s-a împlinit, dacă există?Pentru ce îi ești recunoscătoare anului care se încheie?

  N. M.: A fost un an plin de provocări, dar și cu foarte multe satisfacții . În acest an am demarat un nou proiect ce înseamnă colecții de pret-a-porter pentru cele mai mari site-uri de vânzări on line, din lume. Am obținut premiul pentru “cel mai bun designer de pret-a-porter în cadrul “Galei excelenței, creativității și performanței” și cel mai important premiu – cel din cadrul Bucharest Fashion Week la Gala Romanian Fashion Awards -“designerul anului”.  Sunt multe lucruri pe care mi-aș dori să le realizez în viață, însă cel mai mult îmi doresc sănătate și liniște. Anul ce s-a încheiat a fost un an minunat din punct de vedere profesional și sunt fericită pentru acest lucru.

2. Ce vei face în perioada Sărbătorilor?

N.M. : Sărbătorile le petrec acasă împreună cu copiii și cei apropiați.

3. Ce îți propui pentru anul care urmează?

N. M. : Anul 2016 sper să îmi aducă rezultate bune pe plan profesional, consolidarea și concretizarea unor proiecte începute

Alone Nausica4. Care sunt tendințele anului 2016?
N. M. : Ce purtăm? Ce ne caracterizează, ce ne conturează personalitatea, ce ne definește stilul. 2016 este un an plin de culori discrete și fine- nuanțe de roz , bleu, tonuri de lila, materiale fine și totodată prețioase. Alb-negru rămâne o constantă a fiecărui sezon. Purtăm fuste, pantaloni ampli sau slim, sacouri cambrate și rochii creion cu lungime 3/4.
5. Ce recomanzi doamnelor care ne citesc, ca să poată fi In Trend de Sărbători?
N. M. : Pentru sărbători putem alege, în funcție de locația unde ne petrecem noaptea dintre ani, ținute foarte elegante, ținute ușor lejere sau combinațiile în vogă, de sport elegant. Ține de inspirație.

Leave a Reply