Rețetele fericirii, deslușite de Antonio Passarelli

antonioAntonio Passarelli este cunoscut publicului român mai ales drept gazda unor emisiuni culinare remarcabile. Puțini sunt însă cei care știu că el provine dintr-o familie de mari bucătari, bunica sa remarcându-se în mod special în această profesie. Bunica, mama și mătușile sale i-au insuflat dragostea pentru o bucătărie făcută din ingrediente modeste, transformate în preparate nobile și gusturi inegalabile. Lansarea noii emisiuni de la Paprika TV ne-a prilejuit o întâlnire de excepție, cu Antonio.
– Toată lumea te cunoaşte de la televizor, iar de curând, alături de Irina Mohora, ești gazda emisiunii „Rețetele fericirii”, la Paprika TV. Poţi să ne spui câteva cuvinte despre tine şi ce te-a determinat să aduci bucătaria la televizor?
– Îmi place muzica, bucătăria, maşinile puternice, motoarele, arta în general… Adevărul este că sunt un om trecut prin multe şi îmi plac oamenii şi pentru asta am dorit să aduc filozofia mea de bucătărie la televizor, o bucătarie simplă, dar totodată nobilă şi plină de umor. Aşa sper să fie percepută.
– Cum a apărut ideea emisiunii și a colaborării cu Irina Mohora?
Am auzit că Irina este o super bucătăreasă şi că este o tipă extrem de solară, adică: veselă, plină de umor, plină de viaţă … şi mi-am spus, de ce să nu încerc ?

– A existat o rețetă propusă de Irina, cu care a reușit să te surprindă și care a fost aceasta?

-Sunt greu de surprins, mai ales dacă am aşteptări mari. Irina m-a surprins prin modul în care a ştiut să gestioneze timpul şi spaţiul. Foarte puţini bucătari fac lucrul acesta în mod corect .

– Pe parcursul filmărilor la această emisiune, care a fost momentul cel mai dificil și cel de care îți face plăcere să-ți amintești?

Când am întors o omletă uriaşă !!! şi m-a făcut să mă ard cu ulei pe deget !!!

– Ai o rețetă favorită?

– A mea ??? sau de la Irina ??? Nuuuuuuuuu !!! reţeta mea preferată este ceapa cu slană …. Se vede ???

– Care este mediul tău preferat în care îţi place să trăieşti, să găteşti?
– Într-o bucătărie, superutilată, curată. Şi, dacă se poate, cu vedere la mare… briza mării ca un aer condiţionat care îţi suflă aer proaspăt şi rece… visez şi eu… Mediul meu este unde pot găti în linişte… Bucătăria are nevoie de linişte…
– România este ca o a doua patrie pentru tine. Ce te bucură şi ce îţi place cel mai mult la ţara noastră?
– Ai parte de oameni care încă au rămas cu principiile adevărate de verticalitate şi peisajele superbe, multe necunoscute nici de români (îmi vine să întreb câtă lume a urcat până la satul Bătrâna?). Eu da!
– Ai un model preferat dintre chefi?
– Am mai mulţi, cu unii chiar am şi colaborat: Roberto Carcangiu este unul dintre aceştia. Carlo Cracco este altul. Şi nu cred că mai trebuie să amintesc de Gordon Ramsay sau Jamie Oliver.
– Speri să poţi schimba ceva în mentalitatea oamenilor prin activitatea ta?
– DA! Pentru asta fac televiziune şi poate vă surprinde, dar ceva începe deja să se schimbe.
– Eşti charismatic, plin de umor şi un bucătar excelent. Ai un secret al tău, folosit în bucătărie pe care doreşti să-l împărtăşeşti cititorilor?
– Da!!! Iubiţi întotdeauna ceea ce faceţi! Veţi transfera iubirea la alţii.

Acest interviu a fost publicat în revista Taifasuri

Leave a Reply