Concertul de gală al Jeunesses Musicales Conducting Masterclass

Elite Art Club UNESCO organizează pe data de 24 septembrie 2017, la ora 18.00 un concert de gală în sala George Enescu din cadul Universităţii Naţionale de Muzică. Pe scenă va evolua Camerata Regală alături de 8 dirijori din cadrul Masterclass-ului de Dirijat Jeunesses Musicales.

Masterclass-ul de Dirijat Jeunesses Musicales reuneşte dirijori din toate colţurile lumii care sunt dedicaţi profesionalismului şi excelenţei. Anul acesta programul a atras participanţi din Turcia, Australia, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Israel şi România. Sub îndrumarea profesorilor de renume internaţional Christian Ehwald şi Sigmund Thorp, dirijorii vor participa la cursuri de măiestrie intensive în vederea îmbunătăţirii tehnicii dirijorale. Pentru a susţine performanţa dirijorilor români, anul acesta La Fântâna oferă 4 burse de studiu.
Masterclass-ul este organizat de către Elite Art Club UNESCO, unicul reprezentant Jeunesses Musicales Internaţional din România. Ca în fiecare an, Masterclass-ul se încheie cu un concert de gală în cadrul căruia vor dirija 8 cursanţi ce s-au remarcat pe parcursul lucrărilor. Dintre aceştia, va fi ales cel mai bun cursant care va primi ca premiu un concert cu Camerata Regală în cadrul sezonului viitor al orchestrei.
Concertul de Gală se va desfăşura pe data de 24 septembrie 2017 la ora 18.00 în sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Dedicat organizaţiei Help Autism, care urmăreşte să sensibilizeze publicul cu privire la greutăţile aferente acestei boli şi să ofere sprijin concret copiilor care se confruntă cu autismul, Concertul de Gală va răsfăţa melomanii cu un repertoriu bogat, ce include compoziţiile unor genii precum Mozart, Beethoven, Tchaikovsky şi Bartholdy.

This slideshow requires JavaScript.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Elite Art Club UNESCO unicul reprezentant în România al Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală dedicată tinerilor muzicieni din lume. Asociaţia desfăşoară, încă de la înfiinţarea sa în 2003, proiecte de anvergură şi înaltă calitate artistică în vederea promovării tinerilor artişti, expunerii valorilor culturale deja consacrate şi promovării culturale a României la nivel internaţional.

Partenerii evenimentului sunt La Fântâna, Societatea Muzicală și La Mama. 

Leave a Reply