O cafea cu stil, atunci și acum

Gustul se rafinează, se pervertește și ceea ce ni se părea extrem de savuros în urmă cu un timp oarecare, ne-ar putea dezamăgi azi, dacă am avea ocazia să testăm exact același produs. Aroma însă, este cea care trezește amintiri și creează așteptări. Iar cea a cafelei este irezistibilă, cel puțin pentru mine. 

În copilărie, în mediul în care m-am dezvoltat, pregătirea cafelei era un adevărat ritual, un prilej de conversație rafinată pentru bunica mea, cea care mă  supraveghea și cu care îmi petreceam timpul.

Din săculețul confecționat dintr-un soi de piele de căprioară, apărea o râșniță manuală din alamă și era semnalul că cel puțin una dintre vecine se va prezenta la șuetă.  În timp ce se manevra tacticos mica pârghie a râșniței se făcea încâlzirea, trecându-se în revistă noutățile, în timp ce râșnița era purtată între doamne, pentru a nu se obosi excesiv. Apoi bunica dispărea și revenea cu o tavă pe care se aflau ceșcuțe fragile și frumos decorate, ce astăzi ar putea trece drept degetare, pentru un împătimit al cafelei.

Aroma cafelei proaspete îmi aduce și acum în memorie mâinile bunicii sau ale doamnei L., vecina ei preferată, râșnind cafeaua sau ducând gracilele ceșcuțe la gură. Dar diminețile de acum îmi aduc aroma iubită într-o ceașcă mare, băută uneori în grabă, mai mult pentru efect, decât din plăcere. O cafea savurată este din ce în ce mai rară, dar tocmai de aceea, mai prețioasă.

Există însă modalități rapide și sigure de a readuce aroma cafelei în casa sau biroul tău.

Cu espressor-ul automat Latt’Espress de la Krups, cu o putere de 1450W și presiune 15 bari, poți savura băutura favorită oriunde te-ai afla, indiferent dacă îți dorești un cappuccino cremos, un caffe latte delicios sau un espresso intens.

Datorită sistemului One-Touch-Cappuccino, printr-o singură atingere de buton, te poți bucura de băutura favorită! Setează râșnița metalică pentru a măcina boabele de cafea conform preferințelor tale și alege intensitatea cafelei pe care ți-o dorești!

Compact, smart and lovely, Krups Latt’Espress are un ecran LCD intuitiv, extrem de ușor de folosit ce-ți oferă control deplin în selectarea băuturii favorite și cantității dorite.

Iar cum toamna s-a instalat deja serios, băuturile calde sunt de nelipsit din rutina ta zilnică. Datorită sistemului Thermoblock Compact, poți savura o cafea fierbinte încă de la prima ceașcă, datorită circuitului scurt de distribuție a apei, ce împiedică scăderea temperaturii și îi oferă prospețimea mult dorită de tine. 

Leave a Reply