Record de Black Friday: 442 de cărți într-o singură comandă

Știm toți despre stocurile epuizate în doar câteva secunde, de produsele ce întârzie să apară, sau de prețurile reduse, dar mai mari decât cele practicate în timpul anului. Cu rândurile de mai jos vreau să semnalez că  De Black Friday se întâmplă și lucruri bune: 442 de cărți într-o singură comandă pe Libris.ro.
Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din România, a înregistrat de Black Friday 2018 vânzări de 1,6 milioane de lei. Pentru al doilea an, în topul vânzărilor s-a aflat un autor român – Petronela Rotar.
Valoarea cumulată a reducerilor oferite de Libris.ro de Black Friday 2018 a fost de peste 500 de mii de lei. Discounturile de până la 97% au fost oferite la 85% din titlurile disponibile pe Libris.ro, incluzând aici și muzică, jocuri și produse complementare cititului. Ca și anul trecut, cel mai mare segment de clienți a fost reprezentat de femei. Astfel, 75% dintre persoanele care au ajuns pe site pe 16 noiembrie au fost femei, iar cele mai multe comenzi (70%) au fost făcute de segmentul de vârstă 25-44 de ani.

Cea mai mare comandă a fost făcută din Slatina, județul Olt, și a însemnat 442 de cărți, în valoare de 4.011 lei. Cea de-a doua comandă ca mărime a fost plasată din București și conține 245 de produse (cărți, dar și CD-uri), iar top 3 se încheie cu o comandă de 230 de produse plasată din Câmpina, județul Prahova. Per total, cele mai multe comenzi s-au făcut din București, Capitala fiind urmată de Cluj, Iași, Timiș și Brașov.

Cărțile din categoriile Beletristică, Copii și Dezvoltare Personală au fost cele mai căutate de clienții Libris.ro. În total, au fost vândute peste 73.000 de volume. Pentru al doilea an, topul vânzărilor de Black Friday este condus de un autor român, Petronela Rotar. Dacă anul trecut romanul Orbi a fost cel mai comandat, acum un alt titlu al autoarei a fost atractiv pentru clienții Libris.ro –Privind înăuntru.
Top 10 cele mai bine vândute titluri de Black Friday 2018:
1. Privind înăuntru – Petronela Rotar
2. Miss Wyoming – Douglas Coupland
3. Splendida cetate a celor o mie de sori – Khaled Hosseini
4. Edison. Misterul comorii dispărute – Torben Kuhlmann
5. Băiatul cu pijamale în dungi – John Boyne
6. Comunicarea eficientă – Christopher Turk
7. Femei care aleargă cu lupii – Clarissa Pinkola Estes
8. Limbajul secret al copiilor – Lawrence E. Shapiro
9. Vânătorii de zmeie – Khaled Hosseini
10. Cronica vieții mele – Bob Dylan
Din totalul de comenzi, 2.000 au conținut și donații pentru Salvați Copiii, însumând 8.500 de lei.

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.
Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației “Salvați Copiii” în proiectul de reducere a mortalității infantile în România.
Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself – Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care își propune să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare.

Leave a Reply