Pentru aranjamentele florale de Crăciun, românii preferă minimalismul

Se pare că românii au început să prefere minimalismul în alegerea aranjamentelor de Crăciun. Și au început să își comande aranjamentele florale, coronițetele și brazii în miniatură încă din luna noiembrie, conform informațiilor furnizate de Floria.ro.

Florile de bumbac, ilexul, alături de batoane de scorțișoară și crenguțe de eucalipt domină aranjamentele de Crăciun din acest an. Și la nivel cromatic este preferat minimalismul, aranjamentele cele mai căutate fiind în tonuri de alb, verde, cu accente de roșu date de Poinsettia sau ilex. Pentru decorațiunile care completează aranjamentele florale, românii preferă auriul, argintiul și albastrul, alături de figurine din lemn care amintesc de copilărie: îngeri, sănii, patine, chiar mere și nuci, pentru cei care își doresc un Crăciun tradițional.

Înclinația mea ar fi să insist asupra descrierilor și mai puțin asupra statisticii, dar fiind vorba despre un business, informațiile directorului general Floria.ro, Marina Popescu, tind să fie mai tehnice: “O noutate față de anii trecuți este tendința decorării tuturor spațiilor”.

“Am avut solicitări pentru elemente decorative pentru living, dormitor, pentru biroul de acasă, dar și pentru terase. Se dorește un design unitar, astfel încât comenzile sunt mai ample, dar și făcute mai din timp. De altfel, cele mai multe comenzi sunt pentru decorarea propriei locuințe, după care urmează comenzile pentru prieteni și rude apropiate. Mai ales în aceste cazuri din urmă, clienții programează livrările online din timp, astfel încât să nu aibă surprize” a adăugat aceasta.

“Din primele zile ale lunii decembrie crește însă fluxul comenzilor pe zona residential, unde de obicei avem o mai mare diversitate, deoarece clienții își doresc obiecte decorative inedite. Comenzile online continuă însă chiar până în Ajun de Crăciun, iar în perioada 20-24 decembrie cele mai multe sunt plasate pentru a face surprize celor dragi, un procent semnificativ de comenzi fiind plasate din București pentru provincie”, a mai precizat Marina Popescu.
Colecția de Crăciun a Floria.ro cuprinde peste 30 de buchete și aranjamente de sezon, cu prețuri pornind de la 99 de lei și este disponibilă aici: https://floria.ro/colectie-craciun/
De asemenea, pentru a ușura goana după cadouri, Floria.ro a creat și o selecție de daruri speciale, cu bunătăți de sezon, de la cozonac la turtă dulce, biscuiți și praline de ciocolată, vin, șampanie și multe alte surprize, care pot fi personalizate la cerere. Întreaga selecție este disponibilă aici: https://floria.ro/pachete-cadou/

Leave a Reply