Salatele Eva îți fac vara mai ușoară!

Este exact acel moment al anului în care parcă totul devine mai lent, diluat, dilatat, ca într-un film derulat cu încetinitorul. Temperaturile foarte ridicate, zilele de vacanță, sau măcar gândul la acestea te fac să ocolești bucătăria, cât mai mult posibil? Pentru astfel de momente și mai ales pentru serile caniculare, Eva îți vine ca turnată. Din cutie, direct în farfurie, ca să parafrazez un slogan celebru. 

Știți cum suntem noi, oamenii! Așteptăm un anotimp, sezon, un eveniment, o anumită stare, cu nerăbdare și multe speranțe. Și când momentul așteptat survine, începem să ne manifestăm nemulțumirile: e prea cald, plouă prea mult, au venit prea mulți invitați etc.

Acum este cald, caniculă chiar (ce vă spuneam?). Și am vrea să consumăm mai multe salate, dar fără a petrece timp în bucătărie, sau prin piețe, în căutarea ingredientelor.
Cu adevărat simplu de servit și având to
ate calitățile pe care le dorești sunt delicioasele salate cu ton de la EVA. O diversitate de șase tipuri de salate care toate merită să fie încercate. Sunt efectiv ca o călătorie prin cele mai îndrăgite și apreciate bucătării ale lumii. Bucătării ale țărilor în care temperaturile ridicate sunt ceva obișnuit. Bucătării care tocmai pentru că au căutat să aducă pe mese preparate ușoare pentru zile caniculare, au găsit aceste combinații pe care îndrăznim să le considerăm ideale. Și deși elementul comun al tuturor este tonul, veți vedea că fiecare salată în parte are propria personalitate.

 

Pornim călătoria culinară de pe țărmurile Mediteranei, acolo unde soarele nu obosește parcă niciodată. Și îți propunem EVA Salată de ton Mediteraneană. Cu o varietate de legume (morcov, linte, fasole roșie și felii de măsline verzi), cu ton, ulei de măsline și condimente, această salată este o masă rapidă și practică. Și poate chiar preludiul unei vacanțe la care visezi. Apoi ne mutăm puțin spre Coasta Dalmată și îți aducem în farfurie o… formulă schimbată: fasole albă și roșie, morcov, felii de măsline verzi, mirodenii specifice și, desigur, ton de cea mai bună calitate într-o cutie deEVA Salată de ton Dalmată.

 

Când vrei să spui hrănitor și ușor de digerat, spui EVA Salată de ton cu Quinoa roșie. Și nu numai. Și cu ceapă, ardei roșu, fasole verde și porumb, chilli. Și spui, desigur, satisfacția gustului. Exotică și misterioasă, EVA Salată de ton cu Cous Cous te va învălui cu aromele ei desprinse parcă din poveștile celor 1001 de nopți, dincolo de arșița deșertului și de șirul șerpuitor de beduini. Tonul, cous cous-ul, morcovii, năutul, ardeiul roșu, ceapa, roșiile uscate, condimentele, s-au strecurat din mâinile Șeherezadei pentru a veni în fața ta să-și arate supunerea.

 

Nu, călătoria nu se oprește aici. Așteaptă să fie descoperită și îmblânzită EVA Salată de ton cu Orez sălbatic, cu un ingredient surpriză – ghimbirul marinat – dibace ascuns printre bucățile suculente de ton, morcov, ardei roșu, porumb și mazăre. Iar punctul terminus al călătoriei este chiar Mexicul, care se prezintă în fața ta, așa cum îl știi, în EVA Salată de ton Mexicană. Un gust proaspăt și încins atât cât să trezească simțurile moleșite de căldură.

 

Propunerea noastră pentru o seară în familie sau alături de prieteni, când mai rămâneți să depănați povești după ce soarele obosit se duce la culcare, sunt tartinele cu EVA Pateu de ton. Gustări ușoare, pe răcoare…

 

 

 

Leave a Reply