PATH360, strategia Castrol pentru reducerea poluării

Tot mai multe companii, inclusiv cele din domeniul petrolier și chimic, își stabilesc strategii care să asigure o scădere semnificativă a poluării, pentru asigurarea unui viitor mai sustenabil, conform obiectivelor Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

În acest scop, Castrol, producător de lubrifianți, parte a gigantului BP Group, care deservește clienți și consumatori din sectoarele auto, maritim, industrial și energetic, a stabilit de curând strategia PATH360, parte a Cadrului pentru sustenabilitate al British Petroleum.

Strategia stabileşte obiectivele pentru anul 2030 cu privire la reducerea cantității de deșeuri, diminuare a emisiilor de carbon și îmbunătățire a vieții, motiv pentru companie să sporească semnificativ ofertele pentru clienții cu amprentă de carbon neutră și să-i ajute pe cei comerciali să economisească din cantitățile de energie, deșeuri și apă utilizate.

„Abordarea noastră este un mod de gândire holistic, de ansamblu, la 360 de grade. PATH360 nu începe de la zero, ci se bazează pe munca pe care o facem de ani de zile, aducând totul laolaltă într-un program de sustenabilitate integrat. Știm că mulți dintre clienții noștri caută oferte mai sustenabile și ajutor pentru obiectivele lor în materie de sustenabilitate, iar acest program este conceput pentru a oferi exact aceste lucruri”, a explicat Mandhir Singh, vicepreședinte senior al companiei Castrol.

Castrol și-a propus înjumătățirea amprentei sale de plastic cât și a intensității nete a emisiilor de carbon pe litru ale produsele sale, cu scopul asigurării îmbunătăţirii vieţilor oamenilor din întreaga lume.

Compania britanică își propune să ofere produse cu performanțe ridicate, cu un nivel mai redus de emisii de carbon de-a lungul ciclului de viață prin îmbunătățirea eficienței operaționale și explorarea oportunităților de tranziție la energie regenerabilă. De asemenea, va colabora cu furnizorii săi pentru a achiziționa materii prime cu o amprentă de carbon redusă, prin micșorarea cantității de ambalaje.

În acest scop, trei dintre fabricile sale au trecut la electricitate regenerabilă în 2020, noul design ușor al bidonului Castrol utilizează mai puțin plastic, acesta fiind optimizat pentru distribuție.

Leave a Reply