Povestea familiei Cahill continuă în noul roman lansat de editura Meteor – “Aproape moartă” de Lisa Jackson

Al doilea volum din trilogia Familia Cahill, “Aproape moartă” o carte la fel de surprinzătoare ca prima, își va face apariția zilele acestea, la editura Meteor. Apreciata autoare de romane de suspans, Lisa Jackson, reușește să-i încânte pe pasionații genului și să-i poarte într-o intrigă plină de pericole și răsturnări șocante de situație.

Atmosfera plină de suspans din “Dacă ar fi știut” continuă și în cea de a doua carte, despre care Kirkus Reviews apreciază: “ Jackson dovedește o măiestrie în arta thrillerului care-i va încânta pe pasionații genului”

„Temerile unei bătrâne, nimic mai mult. Nu auzea totuși pași grăbindu-se pe trepte și nici huruitul liftului vechi care să sosească tocmai din garaj. Eugenia se împinse în brațele fotoliului Queen Anne, își luă bastonul și se simți ușor amețită. Așa ceva nu-i era caracteristic. Se îndreptă apoi cu pași rigizi spre fereastră, de unde putea să vadă strada și orașul care se întindea la poalele dealului. În ciuda unui banc de ceață care plutea lent peste San Francisco, panorama îți tăia respirația de la aproape oricare dintre ferestrele acestei case vechi – o vilă care fusese construită pe coama dealului Mount Sutro la începutul secolului trecut. Clădirea în stil American Craftsman, cu cărămizile, imitația de șindrilă și mortarul ei, se ridica pe patru niveluri deasupra garajului îngropat în coasta dealului, în spatele căreia se afla domeniul Facultății de Medicină. Din camera ei situată la etajul întâi, Eugenia putea zări Golful în zilele senine și bătrâna petrecuse multe ore uitându-se la ambarcațiunile ce traversau apa verde-cenușie.

Dar casa asta veche din Parnassus Heights părea uneori teribil de pustie. O fortăreață cu porți acționate electronic și grădini luxuriante de rododendroni și ferigi. Domeniul ei se învecina cu vastul teren al centrului medical al universității, totuși uneori se simțea izolat de restul lumii.

De fapt, Eugenia nu era singură. Avea servitori, desigur, totuși familia ei părea s-o fi abandonat.

Pentru Dumnezeu, încetează! Nu ești vreo babă părăsită și neglijată. Tu însăți ai ales să trăiești aici, precum o Cahill, așa cum ai fost întotdeauna.”

 

Volumul poate comandat pe pe www.librarul.ro și www.meteorpress.ro .

Leave a Reply