Nupo, o dietă săracă în calorii, dar foarte bogată în nutrienți

Preocuparea multora dintre noi – cum slăbim corect, fără a afecta sănătatea organismului? Specialiștii recomandă o dietă săracă în calorii, dar foarte bogată în nutrienți, iar acest obiectiv nu este ușor de atins. O dietă înlocuitoare de mese, cu un concept foarte complex și științific, care ajută organismul să slăbească, nu îl dezechilibrează și cel mai important are rezultate rapide, poate fi de mare ajutor.

 

Izolarea impusă de pandemie și obiceiurile nesănătoase dobândite în ceea ce privește alimentația au condus la acumularea unor kilograme în plus, pe care mulți dintre noi se străduiesc să le îndepărteze.

Dar ce facem atunci când am epuizat toate dietele, toate resursele și parcă nimic din ce încercăm nu mai dă rezultat?

Dana Miricioiu  – Medic chirurg estetician alături de medicul nutriționist Mihaela Bilic, au susținut o conferință pe conturile de social media, în care au dezbătut cel mai fierbinte subiect – slăbitul, însoțit de noutățile din zona chirurgiei estetice și au dezvăluit urmăritorilor cea mai recentă inovație în materie de slăbit, dieta pe bază de înlocuitori compleți de masă. Un produs  scandinav de succes care a ajuns de la începutul anului și pe piața din România.

 

Dieta de slăbit Nupo este un nou tip de dietă în România ce are la bază peste 40 de studii științifice (cele mai multe din lume) și 41 de ani de experiență. Este săracă în calorii, dar are la bază toți nutrienții de care organismul are nevoie. Este o dietă înlocuitoare de mese, cu un concept foarte complex și științific, care ajută organismul să slăbească, nu îl dezechilibrează și cel mai important are rezultate rapide, iar față de alte dieta Nupo oferă și produse pentru menținerea greutății într-un mod simplu și eficient.

“În momentul în care încerci să pui într-o farfurie de mâncare toate acele substanțe, acea doză zilnică recomandată din toți nutrienții, s-a ajuns la paradoxul în care cantitatea de mâncare era enormă. Numai pentru vitamine și minerale ne trebuiesc câteva kilograme de fructe și legume, pe care dacă le mâncăm în fiecare zi, cu siguranță ne vom îngrășa. Când începem să slăbim se duc rezervele de glucoză din ficat, se topește masa musculară și rezervele de glucoză din mușchi, grăsimea fiind ultimul lucru pus la bătaie.”- Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Nupo este o dietă extrem de versatilă și pe care o putem construi exact așa cum ne dorim. Este încadrată la categoria alimente, o putem consuma foarte ușor și foarte sigur. O putem ține pe o perioadă de 10 zile, 3 săptămâni până la maximum 8 săptămâni, conform noii legislații în vigoare, fără a consulta niciun fel de medic. Rezultatele se văd încă din primele 2-3 zile. Există persoane care vor să slăbească rapid, iar această dietă ne ajută să slăbim 3-5 kilograme în doar câteva zile, fără a exista dezechilibre.”, Dana Miricioiu – chirurg estetician.

Și cum întotdeauna slăbitul nu este partea cea mai grea, s-a discutat și despre cât de important și de greu este procesul de menținere. Tentațiile fiind foarte mari și la tot pasul, este extrem de greu să păstrăm același număr de kilograme pe cântar pe o perioadă lungă de timp.

“Efectele secundare ale supraponderii și obezității pot fi dramatice. La nivel mondial, grăsimea în exces este cauzatoare de diabet, hipertensiune, boli cardiovasculare. Tot ce e mai rău vine de la grăsimea în exces. O alegere excelentă atât pentru cei care vor să slăbească, cât și pentru sportivi este o dietă foarte bogată în nutrienți. M-a impresionat foarte mult tot acest aport de nutrienți, care dacă nu este făcut prin știință, prin medicină, în mod sponatan nu are cum să existe într-un pliculeț. I-aș spune Super Food. Cred că acest concept de super food pe lângă acei care vor să slăbescă și să rămână în tonus, cred că merge foarte bine la spotivi și cei care merg la sală și vor să câștige masă musculară, pentru că se știe că slăbitul ia și din mușchi.  În plus este o formă foarte comodă de pus în practică și pentru cei sunt mereu pe fugă. Practic este dieta care nu mai are nevoie de nutriționist!” – Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, despre Dieta Nupo.

Leave a Reply