Editura Publisol readuce în atenție pasiunea pentru fotbal a românilor

Editura Publisol lansează în 25 mai, cartea “Fotbal minut cu minut”, de Ovidiu Blag. În această carte, ce poartă titlul unei emisiuni extrem de populare în urmă cu 50 de ani printre ascultătorii postului național de radio, cititorii vor descoperi secțiuni despre „zeii microfonului”, conducători de club, arbitri și jucători din acea vreme. 

Pentru iubitorii de sport, monotonia după-amiezilor duminicale ale României de acum 40-50 de ani era întreruptă de o etapă de fotbal urmărită „minut cu minut” la postul național de radio.  
„Domozină, ai legătura!”, așa începea Gheorghe Minoiu, coordonatorul emisiunii Fotbal minut cu minut, după prezentarea meciurilor ce urmau a fi transmise, trecerea în revistă a rezultatelor din Divizia B dar și după ce Mircea M. Ionescu dezvăluia „Etapa în cifre și date”.

 

Dincolo de format și de context (unul în care televiziunea nu concura transmisiunile radio la modul la care o face azi), emisiunea Fotbal minut cu minut a fost ce a fost datorită oamenilor care au produs-o, au întreținut-o și au adus-o la cote de performanță greu de egalat. Crainicii și-au făcut o datorie de onoare din a-i informa pe ascultători la modul cel mai onest posibil, de a-i ține conectați și de a le trimite pe calea undelor tot ce era nevoie pentru a le cultiva sau satisface gustul pentru sportul pur, pentru fotbalul ce era prezentat poate chiar mai frumos decât era.

Sunt prezente în carte povești culese sau în premieră absolută, despre Ion Ghițulescu, Sebastian Domozină, Octavian Vintilă,Dan Voicilă, Gheorghe Minoiu, Mircea M. Ionescu, Radu Cosașu, Teoharie Coca-Cosma, Teodor Mateescu,Dumitru Pelican, Dan Ștefănescu, Vasile Arhire, Ștefan Alecsiu, Adrian Fetecău și alți zei ai microfonului”, alături de momente inedite spuse de Ovidiu Ioanițoaia, Ion Crăciunescu, Adrian Porumboiu, Marius Stan, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Ioan Andone, Ionuț Lupescu, Sorin Cârțu și mulți alții. Redactorul cărții este Cătălin Oprișan.

Ovidiu Blag a absolvit Jurnalistica la Universitatea Babeș-Bolyai și are un master în multimedia. A fost realizator de emisiuni (Arena NCN, Arena la Antena 1), editorialist, comentator sportiv (TVR Cluj, Radio Cluj, Look Sport), scriitor. Scrie pe blogul ovidiublag.ro. A fost director editorial al Antenei 1 Cluj, redactor-șef al cotidianului Foaia Transilvană, redactor la Evenimentul zilei.

Cartea va fi disponibilă din 25 mai, la chioșcurile de presă, pe publisol.ro, în librării și magazine online.

Leave a Reply