Donațiile cititorilor Libris au ajutat dotarea cu aparatură medicală a Maternității Făgăraș

Donațiile făcute de cititorii Libris au permis organizației „Salvați Copiii România” să doteze maternitatea din Făgăraș cu aparatură medicală complexă, precum incubator, monitor de funcții vitale și o lampă de fototerapie, cu o valoare totală de 20.000 de euro. Maternitatea are o medie lunară de 45 – 50 de noi născuți.

Managerul Spitalului, d-na Pandrea Viorica Mihaela, a declarat că „aparatura medicală minim necesară într-o maternitate de grad mic este esențială pentru evoluție, stabilitate, siguranța sufletelor ce vin direct în brațele noastre și pentru confortul psihic al personalului care se poate baza pe ceva fizic, care funcționează la momentul potrivit”

Cititorii Libris au fost alături de Salvați Copiii încă din decembrie 2014, iar suma donată de către aceștia se ridică la 612.542 euro.

„Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde este nevoie, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România. Susținerea din partea partenerului nostru și a clienților acestuia reprezintă un real ajutor pentru sprijinirea sistemului medical și a sănătății coplilor”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

La rândul ei, Petronela Rotar, ambasadoare a programului de dotare a maternităților, sprijinit de Libris, a spus: „Cred cu tărie că empatia și compasiunea pot salva această lume, ne umanizează și ne transformă nu în salvatori, ci în puncte de sprijin pentru cei care au nevoie de ajutor”.

Pentru Virgil Oniță, Director General Libris, „fiecare donație înseamnă o șansă la viață pentru micuții aflați în dificultate, înseamnă, cu adevărat, o gură de oxigen, căldură, speranță și un imens ajutor acordat cadrelor medicale în lupta pe care o duc zilnic pentru salvarea bebelușilor născuți prematur”.

Pănă la sfârșitul acestui an, Salvați Copiii va dota 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele: Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași,  Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș, Tulcea și București.

Leave a Reply