CarteTeca va premia 50 de biblioteci școlare cu cărți noi

Librăria online Libris a lansat a patra ediție a concursului „CarteTeca”, prin care școlile din toată țara pot câștiga cărți pentru biblioteca proprie, iar înscrierile se pot face până la 31 octombrie.

Fondul de carte alocat actualei ediții este în valoare de 250.000 de lei, prin care vor fi dotate 50 de biblioteci. Aplicațiile se pot depune până pe 31 octombrie, iar noutatea acestei ediții vine din faptul că 5 dintre premii vor fi acordate pe baza votului publicului, care se va finaliza pe 8 noiembrie.

„Considerăm că orice investiție în cultură trebuie să se întoarcă în educație (…) iar la nivelul întregii țări știm că există o mulțime de cadre didactice, și nu numai, care inspiră și aduc mai aproape copiii de lectură. Acestea merită recunoașterea eforturilor depuse, precum și un sprijin activ prin oferirea mijloacelor necesare pentru a susține educația cu ajutorul cărților”, a precizat Laura Țeposu, CEO Libris.

Înscrierea în concurs poate fi făcută de un cadru didactic, de personalul auxiliar sau de un reprezentant al Asociaţiei de Părinţi. În evaluarea aplicaţiilor se va ţine cont de numărul de elevi înscrişi în unitatea de învățământ beneficiară, de fondul de carte prezent al bibliotecii, de frecvenţa şi volumul cu care se împrumută cărţi. De asemenea, un punct important în evaluarea aplicațiilor îl reprezintă planul de activităţi prin care este încurajată și stimulată lectura.

Votul publicului va putea fi exprimat online, pe pagina dedicată concursului, în perioada 1 – 8 noiembrie. Lista completă a donațiilor și a beneficiarilor proiectului CarteTeca 2022 va fi publicată pe 15 noiembrie 2022. Mai multe detalii, alături de formularul de înscriere, sunt disponibile pe https://www.libris.ro/lp/carteteca.

Leave a Reply