Cadouri de Crăciun de la METEOR PRESS

Editura Meteor Press este prezentă în perioada 7 – 11 decembrie la Târgul Gaudeamus, unde va lansa trei noi volume cu o tematică diversă și va oferi iubitorilor de carte reduceri semnificative, de la 25% la 60%.

Joi, 8 decembrie, începând cu ora ora 18:00, va fi lansat volumul „Jurnal de front. Din jurnalul unui medic în Războiul de Întregire, 1916 – 1919” scris de Corneliu Gancevici.

Scrisă, la începutul anilor `60, memorialistica lui Corneliu Gancevici prezintă realitatea dură a războiului, tușată și mai întunecat de convingerile revoluționare intime. Cartea amintește de oameni corecți sau incorecți, eroi și sacrificii, escroci și combinații veroase. Văzute prin ochii medicului, toate capătă o altă dimensiune, în care finalul nu poate fi decât o societate egalitară.

„Geostrategia” scrisă de Silviu Neguț, va fi prezentată cititorilor sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 14:00.

Volumul cuprinde 11 capitole precedate de un Cuvânt înainte și încheiat cu un Epilog, care trec în revistă „lumea la începutul mileniului III, cu așteptările omenirii și reversul acestora, jocurile și jucătorii de pe scena mondială; fundamentele specifice geostrategiei, diviziunile acesteia, doctrinele geopolitico-geostrategice; construcțiile geostrategice statale, imperiale și ca blocuri regionale; Eurasia ca miză geopolitică și geostrategică a secolului XXI; Asia de Nord-Est și noua ordine mondială în secolul XXI; geostrategia energiei ca parte a hardpower și geostrategia nucleară cu accent pe arma nucleară în strategia disuasiunii/descurajării”. Epilogul urmărește evenimentele din Europa Centrală și de Est începând cu anii 1989-1991 și până la pandemia de Covid-19, care prin numărul mare de „victime” (persoane infectate) a avut consecințe similare unui război clasic de anvergură.

Tot sâmbătă, 10 decembrie, însă de la ora 15:30, va fi lansat volumul „Miss Dior. O poveste despre curaj și modă din vremea războiului”, scris de Justine Picardie.

Cartea prezintă viața complexă și fascinantă a Catherinei Dior, sora marelui creator de modă Christian Dior și cea care a inspirat crearea celebrului parfum și – de ce nu? – a celebrei rochii Miss Dior.

Justine Picardie nu s-a lovit doar de lipsa izvoarelor, a surselor primare legate de viața Catherinei, și a încercat să înțeleagă mai bine de ce una dintre eroinele Rezistenței Franceze, ce a fost deportată în lagărul de concentrare de la Ravensbrück, a fost atât de discretă în a-și povesti trecutul.

„Ea nu se lăuda niciodată cu propriile ei realizări, nici cu medaliile care îi fuseseră decernate pentru curajul ei, nepomenind vreodată nici măcar de Legiunea de Onoare, pe care a primit-o în 1994”.

PARTENERI MEDIA:  Liternet.ro, Cititor.net, Cititor călător,  BookHub, Literatura pe tocuri, Booknation, Dusa cu cartea, Delicatese literare, Porția de citit, Pagini de zi și noapte, Agentia de Carte, Pasiunea cititului, Anca și cărțile, Stil de vedetă, Bucuria lecturii, Domus-pr.ro, Momente de viață, Prefata de carte, BonCafé, E-femeia.ro, Lecturi și Arome, Jurnalul iubirii, Biblioteca lui Liviu, CiteșteEmil, Rabbit Media.

Leave a Reply