Cuvée Celést și Rosé Celést, de la Villa Vinèa, și în varianta magnum

 

Crama Villa Vinèa a lansat variantele magnum ale spumantelor Cuvée Celést și Rosé Celést. Realizate prin metoda tradițională de fermentare a șampaniei, în sticle mari, de 1.5 litri, cele două vinuri reprezintă un cadou ideal pentru iubitorii de experiențe enologice, iar prin designul rafinat oferă un plus de eleganță meselor de sărbătoare.

 Cuvée Celést Magnum este un spumant impecabil construit, fermentat şi maturat trei ani în sticlă, ce combină în mod fericit prospeţimea şi savoarea dată de Chardonnay cu notele sofisticate aduse de soiul Pinot Noir, vinificat în alb. Culoarea vinului este galben-aurie, cu o perlare fină şi persistentă. Nasul vine cu un buchet complex de alune prăjite, drojdii fine şi senzaţii minerale. Corpul este amplu, cu o textură densă şi cremoasă, alcool perfect integrat şi o excelentă aciditate. Gustul este construit pe un nucleu de nuci caju, fagure de miere şi smochine, peste care se aşază impresii amărui, ușor elegante. Postgustul, lung şi intens, cu declinări citric-saline, lasă subtile aluzii de fructe confiate. Cuvée Celést Magnum este un vin de gastronomie, ce poate susţine o masă de sărbătoare, de la antreuri şi până la desert.

Rosé Celést Magnum este un spumant din Pinot Noir, vinificat în rosé, care aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei Mici. Culoarea vinului este roz pal, cu irizaţii portocalii, iar perlarea este intensă şi îndelungată. Nasul este delicat, cu piersici, senzaţii de patiserie fină şi ierburi aromatice. Corpul este plin, cremos, cu o aciditate vie şi alcool bine integrat. Gustul aduce un mix de cireşe de mai, căpşune şi grapefruit roz, totul elegant învelit într-un discret rest de zahăr. Postgustul, lung şi plin de prospeţime, lasă note de coajă de citrice, brioşă şi senzaţii amărui, elegante. Se poate bea ca aperitiv, dar şi împreună cu salate sau fructe de mare la grătar.

Edițiile limitate Magnum, prezentate într-o cutie elegantă, pot fi achiziționate online, pe www.viilavinea.com/vinuri, din magazinele cramei sau din magazinele de specialitate.

 

Leave a Reply