Alimentația echilibrată combate astenia de primăvară

Debutul primăverii, trecerea de la sezonul rece la cel cald, este însoțit de multe ori de de o stare de epuizare și oboseală cauzată de schimbarea anotimpurilor, care poate fi completată de irascibilitate sau chiar forme ușoare de tristețe. Într-un cuvânt am intrat în anotimpul asteniilor de primăvară. 

Soluțiile la îndemână pentru a trece peste această stare, recomandate de specialiști, sunt la îndemâna tuturor: sport, odihnă, timp în natură și o alimentație echilibrată.

Un sondaj efectuat prin chestionarea unui eșantion de 1.120 femei de toate vârstele, la începutul acestui an, de către compania Niavis, sub umbrela #VorbimLimbaNaturii, a avut scopul de a afla care sunt cele mai importante obiective ale româncelor legate de îmbunătățirea stilului de viață în 2023.

Astfel, cele mai multe respondente au declarat că vor să renunțe la zahărul adăugat (62%), să consume mai multe fructe și legume (56%) și să reducă consumul de carne și mezeluri (26%). Decizii ce permit depășirea mai ușoară a schimbării de temperatură.

De altfel, pentru a combate astenia de primăvara, dar și pentru un sistem imunitar sănătos, alimentația echilibrată este unul dintre cele mai importante atuuri. Nu trebuie să lipsească proteinele, fierul, magneziul, fibrele, dar și vitamina C joacă un rol extrem de important.

Pe de altă parte 62% dintre respondente au precizat că intenționează să aleagă un program mai activ de sport (62%) și mai mult timp în aer liber (58%).

Primăvara este și momentul perfect pentru sport și mișcare în aer liber, beneficiile practicării sportului fiind bine cunoscute. Sportul te ajută să ai mai multă energie și să fii mai fericit, ceea ce va ameliora sau combate simptomele asteniei specifice acestui anotimp.

Produsele Niavis sunt o alegere potrivită pentru o alimentație sănătoasă. Cele mai căutate sunt granola, matcha, ceaiuri, scorțișoara și pudra de roșcove, lista fiind completată de uleiul de cocos, semințele de in, chia, turmeric, dar și  de fulgii de ovăz ori de drojdia uscată. Acestea sunt doar câteva dintre alimentele de la Niavis care combină proprietăți nutritive de excepție, iar consumul lor contribuie la menținerea sănătății , a stării de bine și la creșterea nivelului de energie.

Între mese, pentru un plus de energie și sănătate obținut din gustări hrănitoare și gustoase, specialiștii recomandă fructe, nuci, semințe, iaurt cu cereale integrale sau fructe deshidratate fără zahăr. Iar pentru un plus de sănătate, zahărul poate fi înlocuit cu siropul de agave și cacao cu pudra de roșcove, care este bogată în calciu, proteine, pectină, având totodată un conținut scăzut în calorii și grăsimi.

BIO NIAVIS TRADE este unul dintre cei mai importanți producători români de alimente și superalimente, dar și un jucător important în domeniul distribuției de produse naturiste pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.

Leave a Reply