Cum pot fi ajutați copiii care suferă de autism?

Pentru fiecare părinte, copilul este centrul universului său și al familiei. Iar atunci când minunea din viața sa suferă, familia suferă alaturi de aceasta. Pentru cei care se confruntă cu tulburări de spectru autist, psihologii de la The Story of Autism recomandă o serie de terapii. 

Știu că mulți dintre noi evită să se gândească serios la această problemă atunci când nu îi afectează direct. Suntem sufocați de grijile noastre cotidiene, de provocările cărora cu greu le mai facem față. Dar sunt alții, mai puțin norocoși decât noi, care se confruntă cu probleme și mai grave, care de multe ori nu le mai permit să aibă un trai normal. 

Tulburarea de spectru autist este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă o mulțime de copii. Statisticile internaționale recente estimează 1 din 44 de copii au primit diagnosticul de autism în Statele Unite, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creștere continuă a numărului acestora.

Asociația The Story of Autism militează pentru o mai bună integrare a copiilor care suferă de autism într-o societate care nu este suficient de bine dezvoltată pentru a oferisprijinul necesar acestora.

Indiferent de cum arată și de cum are personalitatea, fiecare copil este o minune pentru părinţii săi. Fiecare familie are propriul univers iar în situația în care în aceasta apare un copil cu autism, totul se schimbă. Din acel moment părinții încearcă ofere toate resursele pentru integrarea ulterioară a celui mic în societate, pentru pe măsură ce acesta creşte, universul se extinde. Astfel, a luat naștere și asociația The Story of Autism, din dorința de a crea
un
spațiu unde copiii cu autism beneficieze de resursele necesare propriei dezvoltări într-un loc comun unde pot participa și copiii tipici,” a declarat Alexandra Dreghiciu fondatoarea The Story of Autism.

 

Asociația The Story of Autism pune la dispoziția copilului cu autism mai multeresurse de dezvoltare. Iar la prima vizită în centru presupun o discuţie cu părinţii şi o diagnoză personalizată realizate de echipa de psihologi ai asociatiei. Astfel, psihologii vorcunoaşte nivelul de adresabilitate al copilului din spectrul autismului pentru a avea undiagnostic clar. Serviciile oferite sunt integrate şi foarte aproape de nevoile fiecărui copil, indiferent de vârstă şi nivel de dezvoltare.

Tipurile de terapii de care un copil poate beneficieze în cadrul centrului  The Story of Autism
Terapia cognitiv-comportamentală
Terapie ocupațională
Logopedie
Consiliere părinți
Kinetoterapie
Terapie prin artă
Meloterapie.

Asociația The Story of Autism este locul unde toate terapiile se desfășoară cu ajutorul terapeutilor cu experiență vastă în această specialitate. Comunicarea directă este principalul element pe care se bazează terapeuţii în toate tipurile de terapie realizate cu copilul cu autism. Scopul este dezvoltarea, pas cu pas, a unor abilități expresiv-creative dar și din zona motricităţii, a coordonării, și în același timp, stimularea creativităţii și curiozitatea de explorare

 

Leave a Reply