Cele mai iubite culori, la trandafiri

Trandafirul a fost și va rămâne regele florilor. Pe lângă faptul că este cea mai populară floare din lume este și cea mai cultivată. Trandafirii nu sunt folosiți doar ca decorațiuni, ci sunt și cadouri florale spectaculoase pe care să le oferim celor dragi. Și pentru a vă face darul mai semnificativ, este necesar să cunoașteți semnificațiile culorilor acestora.

Trandafirii sunt simbolul perfecțiunii. Chiar și spinii abominabili nu fac nimic pentru a submina popularitatea trandafirilor. Ei ne hipnotizează cu adevărat trupul și sufletul cu frumusețea lor încântătoare și aroma îmbătătoare. Astăzi ne putem bucura de enorm de multe soiuri de trandafiri de diferite culori, iar fiecare trandafir are o semnificație diferita. Cunoașterea semnificațiilor fiecărei culori de trandafir vă poate ajuta pentru a-i folosi în cel mai bun mod posibil.

În ciuda faptului că sunt atât de populari, majoritatea oamenilor știu atât de puține lucuri despre trandafiri. Și pentru că suntem iubitori adevărați de trandafiri, zilnic aflăm lucruri noi despre ei, pe care vrem să le transmitem mai departe. Pământul a fost binecuvântat cu un trandafir și frumusețea lui de ceva vreme. Dacă trebuie să avem încredere în înregistrările fosile, 35 de milioane de ani mai exact. Florile de trandafir sunt disponibile în mai mult de 300 de subspecii în mod natural și peste zece mii de specii de soiuri (hibride). Majoritatea speciilor de trandafiri naturali sunt originare din Asia, deși unele sunt originare și din Europa și America. Cultivarea trandafirului a început acum aproximativ 5000 de ani în China și Persia. Am adunat mii de ore de cercetare și am pus cap la cap informații din întreaga lume, de la folosirea trandafirilor, la plantarea și îngrijirea acestora, până la culorile și simbolurile lor. Pentru că trebuie să recunoaștem, aceste flori regale ne fac viața mai frumoasă, indiferent că îi primim sau îi dăruim!.” – Viaceslav Buhna, owner Famousroses.eu.

Nu este deloc surprinzător faptul că cea mai comună semnificație a trandafirului este Dragostea, iar toate celelalte simboluri asociate florii de trandafir sunt oarecum legate de iubire. Semnificațiile culorii trandafirilor au fost stabilite pentru a decide scopul și utilizarea lor. Semnificația culorii din spatele trandafirilor provine din diferite culturi și țări din întreaga lume și uneori variază de la o cultură la alta.  Semnificațiile culorii trandafirilor sunt similare. În funcție de culoarea trandafirului pe care o alegeți, veți trimite un mesaj diferit de fiecare dată!

Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses au realizat un top al celor mai iubite culori de trandafir și semnificațiile acestora. Iată o listă de semnificații a culorii trandafirilor pentru a vă ajuta să îi identificați rapid!

Trandafirul roșu: iubire, dragoste, pasiune

Trandafirul alb: inocență, puritate, pace

Trandafirul galben: prietenie, fericire, bucurie

Trandafirul roz: afecțiune, dragoste, admirație

Trandafirul portocaliu:  speranță, un nou început

Trandafirul bej: perfecțiune, atenție, simpatie și spiritualitate

Trandafirul piersică: feminitate, delicatețe, modestie și puritate

Trandafirul lavandă: incântare, adorație și dragoste la prima vedere

Trandafirul verde: fertilitate și abundență

Trandafirul albastru: unicitate, raritate, prețiozitate

Trandafirul negru: unicitate, renaștere

Trandafirul mov: regalitate, lux și măreție

Trandafirul curcubeu: bucurie, distracție și fericire

Trandafirul roz închis: recunoștință, apreciere, fericire și afecțiune

Trandafirul roz deschis: emoție și dorință

Trandafiri Burgundy: frumusețe, afecțiune, pasiune și loialitate

Trandafirul crem: fmec, chibzuință, har și recunoștință

Trandafirul coral: energie, dorință și fascinație

Trandafirul violet închis: regalitate, glorie, descântec

Trandafirul verde mentă:  bogăție și abundență

Trandafir de culori mixte roșu și galben: fericire și veselie

Trandafir de culori mixte roșu și alb: unitate, armonie

“Ne putem plânge pentru că tufele de trandafiri au spini sau să ne putem bucura pentru că tufele de mărăcini au trandafiri.” (Abraham Lincoln)

Semnificația trandafirului roșu – Cei mai populari dintre toți trandafirii pentru cadouri sunt trandafirii roșii. Se crede că trandafirii roșii semnifică dragostea, frumusețea și romantismul. Sunt folosiți pentru a transmite felicitări, dragoste sinceră, respect, curaj și pasiune. Acest lucru îi face ideali pentru multe sentimente și evenimente. Un buchet numai cu trandafiri roșii înseamnă pur și simplu „dragoste”. Există un motiv pentru care costul trandafirilor roșîi crește în fiecare an în preajma Zilei Îndrăgostiților, ei sunt simbolul universal al iubirii și al afecțiunii.

Semnificația trandafirului roz –  Trandafirii roz sunt un mod de a arăta apreciere, de a spune „Mulțumesc”. Ei sunt asociați cu grația, perfecțiunea, fericirea, admirația și blândețea. Trandafirii de un roz mai intens semnifică recunoștință și reprezintă un cadou grozav de mulțumire. Culoarea roz este o alegere excelentă pentru a arăta dragostea pentru cineva tânăr, dar sunt și versatili. Ei pot da fie un sens platonic, fie unul romantic destinatarului. Dacă sunteți la începutul unei povești de dragoste, trandafirii roz ar putea reprezenta o alegere mai bună decât cei roșii.

Semnificația trandafirului Burgundy – Culoarea acestui trandafir este un vișiniu – roșu închis, cu o notă de maro în ea. Numele culorii provine de la nuanța vinului Burgundy, care provine din regiunea Burgundy din Franța. Această culoare este adesea considerată culoarea regalității și în timpul erei victoriane, a fost asociată cu sentimentele de pasiune. Această culoare poate fi o alegere minunată pentru orice ocazie romantică și în special pentru Ziua Îndrăgostiților.

Semnificația trandafirului galben cu roșu – Mulți trandafiri au mai mult de o singură culoare. Aceștia se numesc trandafiri pestriți. Pentru a găsi sensul, este necesar să examinați cele două culori și să le combinați într-un singur sentiment. Un trandafir galben cu roșii transmite sentimente joviale și fericite destinatarului. De asemenea, poate însemna prietenie sau începerea unei relații de dragoste.

Semnificația trandafirului alb – Aceasta este culoarea tradițională a mireselor, iar trandafirii albi sunt adesea folosiți în buchetele de mireasă. Cu toate acestea, trimiterea de trandafiri albi poate fi, de asemenea, modul în care un admirator secret își poate exprima interesul, încă nedezvăluit, față de destinatarul trandafirului. Albul este asociat cu puritatea, bunătatea, inocența și lumina. Este considerată a fi culoarea perfecțiunii. Culoarea albă este pură, sigură și curată și o conotație pozitivă.

Semnificația trandafirului lavandă – Trandafirii de culoarea lavandei sunt mai puțin răspândiți decât alte culori. Mesajul lor este unul de încântare, adorație și dragoste la prima vedere. Deoarece nuanțele de violet sunt asociate cu regalitatea, trandafirii de lavandă pot simboliza și respectul și admirația.

Semnificația trandafirului galben –  Această culoare strălucitoare și veselă a fost descoperită în secolul al XVIII-lea în Asia de Sud-Est. Trandafirii galbeni sunt printre cele mai încântătoare flori, iar semnificațiile acestora includ prietenia și admirația. Este cea mai bună alegere pentru un buchet de ziua prieteniei. De asemenea, îi puteți folosi pentru momentele de afecțiune și devotament. Trandafirii galbeni reprezintă, de asemenea, fericire și bucurie.

Semnificația trandafirului curcubeu – Atunci când sunteți în căutarea unui cadou floral care să fie glorios de frumos și luminos și care indică fericirea, trandafirii curcubeu sunt alegerea perfectă. Sensul trandafirului curcubeu variază în funcție de alegerea diferitelor culori. Acestea prezintă un amestec minunat de petale viu colorate și reprezintă un cadou vesel pentru orice vârstă. Renumiți pentru că aduc un zâmbet instant pe față, trandafirii curcubeu sunt perfect potriviți pentru aproape toate ocaziile speciale și sunt un cadou incredibil pentru prieteni și membrii familiei. Asociați cu bucuria, distracția și fericirea, trandafirii curcubeu sunt cunoscuți și sub numele de trandafiri caleidoscop sau trandafiri fericiți.

Atunci când vorbim de folosirea florilor ca și cadouri, majoritatea oamenilor aleg trandafirii sau, cel puțin, includ câteva flori în buchet sau în aranjamentele florale oferite. Fie că vreți să transmiteți dragostea și afecțiunea pentru cineva sau să cereți mâna cuiva, fie că vreți să felicitați pe cineva sau îi doriți să se facă bine în curând, trandafirul este cea mai bună alegere pentru toate ocaziile. Credem că într-adevăr, trandafirii merită pe deplin să fie regii lumii florilor!.”  – Viaceslav Buhna, owner Famous Roses.

Intrați în lumea magică a trandafirilor pe famousroses.eu. Aveți de ales dintre sute soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume, de la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecţie, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

-Publicitate-

Leave a Reply