LINO LADA, îndrăgită de cei mici și bunici

Copiii adoră dulciurile. Pentru ei este o preferință naturală, cercetările au constatat că în cazul sugarului creierul preferă dulcele celorlalte gusturi. Iar cei care întotdeauna doresc să le facă pe plac, sunt bunicii. Pentru ei avem o rețetă de înghețată simplu de preferat și… adorat. 

Unul dintre produsele care au câștigat rapid popularitate celor mici este crema tartinabilă Lino Lada. Părinții și copii pot alege dintre Lino Lada Lapte, Lino Lada cu alune de pădure, Lino Lada Duo, Lino Lada Cocos și Lino Lada Gold, un produs premium ideal pentru momente speciale

Succesul cremelor Lino Lada se datorează, în primul rând, gustului delicios la care contribuie combinația perfectă de lapte, alune de pădure, cacao și cocos. Textura cremoasă îi permite să fie întinsă cu ușurință pe o felie de pâine, devenind astfel o gustare rapidă, care este o sursă de vitamine, minerale și energie.

Lino Lada poate fi consumată într-o mulțime de moduri creative, ceea ce o face și mai interesantă pentru cei mici sau mari. Ea poate fi adăugată la prepararea diferitelor prăjituri, în înghețată sau milkshake, ca umplutură sau topping pentru clătite, croissante sau brioșe.

Pentru a prepara acasă o înghețată delicioasă este nevoie de două căni de smântână lichidă, o cană cu lapte, ¾ cană de zahăr, 4 gălbenușuri, două lingurițe de extract de vanilie, un praf de sare. Și un borcan de Lino Lada.

La început se amestecă într-un vas gălbenușurile cu zahărul și praful de sare și se bate compoziția până când devine omogenă și ușor pufoasă. În alt vas se amestecă smântâna lichidă cu laptele și extractul de vanilie și se pune vasul la foc mediu. Amestecul trebuie doar încălzit, până încep să iasă aburi, NU să fiarbă!

După ce s-a încălzit, se toarnă treptat în castronul cu gălbenușuri și zahăr, și se amestecă continuu pentru a evita coagularea ouălor. Compoziția se mută înapoi în vasul în care a fost laptele cu smântână și se pune la foc mic. Folosind o lingură de lemn, se amestecă constant, până când se îngroașă și acoperă dosul lingurii, fiind atenți ca aceasta să nu fiarbă. Când acest amestec s-a îngroșat, se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei, după care se pune în frigider pentru cel puțin două ore iar apoi se mută în congelator. La final, din jumătate în jumătate de oră (de trei – patru ori), se amestecă cu o furculiță, pentru a evita formarea cristalelor de gheață. Când va fi servită, înghețata se va acoperi cu strat generos de Lino Lada sau frișcă, după preferințe. 

Leave a Reply