LIBFest – carte, muzică și arte în Brașov

Dacă vă aflați în Brașov în perioada 3 – 6 august, nu trebuie să ratați LIBfest, eveniment care se va desfășura în Piața Sfatului, la librăria Șt.O. Iosif și la Centrul Cultural Reduta din Brașov, între orele 10.00 și 22:00.

Festivalul propune concerte, lansări de carte și întâlniri cu autori, un târg la care vor participa peste 100 de edituri, sesiuni de lectură și acțiuni inedite precum Blind date with a book.

„Pe lângă lansări, dialoguri cu autori sau concerte aducem în Piața Sfatului o serie de ateliere de creație, de lectură și dezvoltare personală”, a precizat Augusta Oniță-Bagoly, Director Evenimente LIBfest.

Pe lângă oferta de carte, iubitorii de lectură sunt invitați să descopere o selecție fascinantă de CD-uri, audiobooks și obiecte speciale, de la căni cu povești, ghiozdane și tricouri inspirate din cele mai populare seriale sau volume.

Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov – sunt câteva dintre numele care vor acompania muzical vizitatorii LIBfest în cele 4 zile.

Nici cei mai mici iubitori de artă și cultură nu sunt uitați. Libris Cultural a pregătit pentru ei în Piața Sfatului o serie de ateliere de lectură, pictură, ilustrații și caligrafie, precum și un moment dedicat acestora susținut de Mirela Retegan și de mascotele Zurli.

Printre lansările de carte și întâlnirile cu autorii se numără „Convorbiri” cu Gabriela Adameșteanu, lansarea cărții „Lebăda neagră de pe Balaton” („The Black Swan on Lake Balaton” de Romeo Couți, a volumului „Stăpânirea complexității” de Andrei Marga, a celor două volume „Un dulău și un arici la psihoterapie de cuplu” de Laura Pănăzan, dar și dialoguri având drept subiect „Brâncuși, dragostea mea!” de Claudia Motea, sau romanele „Diavolul din Freisetzburg” de Roxana Ruscior, „Neuroleptic” de Dorian Dron și „Hoțul din Curtea Miracolelor” de Adrian Majuru.

Printre oamenii apropiați cărților care vor intra în dialog cu cititorii se vor afla Părintele Constantin Necula, Niculina Gheorghiță, dr. Cristian Andrei, Cristian Muntean, Adrian Lesenciuc și mulți alții.

Programul complet al LIBfest, precum lansările de carte, conferințele, atelierele și dialogurile, alături de întreaga listă de standuri, sunt disponibile pe site-ul www.libriscultural.ro.

O parte dintre evenimente vor putea fi vizionate de către cititorii din întreaga țară, online, pe rețelele de socializare ale Asociației Libris Cultural.

Leave a Reply