7 alimente care te ajută să te bronzezi rapid și uniform

Pentru majoritatea idealul de frumusețe, cel puțin în sezonul cald – care a ajuns să dureze 7-8 luni în țara noastră – include și un corp și un ten bronzat uniform și dacă se poate, durabil. Iar soluția, ca în multe alte cazuri, este alimentația, sursa noastră de frumusețe, sănătate și energie.

Specialiștii în nutriție spun foarte clar că alimentele care conțin beta caroten (pigment roșu portocaliu puternic), în cantitate mare, ajută pielea să se coloreze rapid și uniform.

„Acest pigment rosu-portocaliu puternic conținut de alimentele bogate în beta caroten se transformă în vitamina A atunci când ajunge în organism. Vitamina A este esentiala pentru sanatatea pielii, unghiilor si pentru imunitate. De asemenea, ne ajuta să obținem acea strălucire a pielii specifică sezonului cald. Explicația este extrem de simplă, în momentul în care este consumată o cantitate de beta caroten foarte mare, acesta este depozitat în grăsimea care se află sub piele, modificând nuanța pielii.”, explică nutriționistul Wasim Nazer.

1. Cartofii dulci conțin o cantitate importantă de Vitamina A, dar și nutrienții care acționează ca și stabilizatori pentru zahărul din sânge, având proprietăți antibacteriene și anti-inflamatorii.

2. Morcovii, atât de benefici atunci când vine vorba despre sănătatea sistemului cardiovascular și al celui olfactiv, sunt recunoscuți ca fiind alimente „prietene” cu bronzul rapid și uniform.

3. Ouăle sunt o sursă importantă de vitamina A, B, D, folat, seleniu, calciu, iar lista poate continua. Conținutul lor mare de vitamine ajută la obținerea unei pieli luminoase, în timp ce sistemul cardiovascular și sistemul vizual sunt protejate.

4. Dovleacul, pe de o parte, te ajută să ai un bronz superb, însă și mai important de atât are grijă de sănătatea oaselor și a pielii.

5. „Brânza de vaci conține tyrosine și calciu, fiind recomandat să o introducem în meniul zilnic. În plus, acest aliment conține și proteine, vitamina B 12 și vitamina A, ajutând atât la obținerea unui bronz frumos, cât și la îmbunătățirea sănătății întregului organism.”, conchide Wasim Nazer.

Dacă pentru frumusețe suntem obișnuiți să facem sacrificii, este cu atât mai important să cunoaștem metode sigure de a obține rezultatele dorite, păstrându-ne sau chiar îmbunătățindu-ne starea de sănătate. 

Leave a Reply