“DescOperă La Traviata” este o reinterpretare modernă a celebrei capodopere a lui Verdi, în viziunea regizorului Alexandru Nagy și a coregrafei Sandra Mavhima. Proiectul finanțat de Ministerul Culturii, Opera Națională București și Asociația ,,Secția de Coregrafie”, propune tinerilor și nu numai, să descopere capodoperele muzicii de operă prin 3 evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca.
Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” vă invită să descoperiți o reinterpretare captivantă a celebrei capodopere a lui Verdi – „La Traviata”. O operă spectaculoasă intitulată „DescOperă La Traviata” a prins viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy și a coregrafei Sandra Mavhima. Prima reprezentație a avut loc în luna decembrie 2023 Opera Națională București.
“Obiectivul nostru este de a aduce cât mai mulți tineri la operă, pentru a începe să iubească această formă de artă, să o înțeleagăși să descopere o perspectivă nouă și captivantă asupra operei. Într-o lume în continuă schimbare, credem cu tărie că opera poate fi un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, oferind tinerilor o experiență culturală de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem să demontăm stereotipurile șisă arătăm că opera nu este doar pentru cunoscători, ci pentruoricine este deschis să exploreze noi orizonturi artistice.”, afirmă Alex Nagy, regizor.
„DescOperă La Traviata” nu este doar o reprezentație clasică, ci o călătorie modernă și emoționantă destinată cu precădere publicului tânăr. Interpreții, soliști talentați ai Studioului, aduc pe scenă o versiune contemporană, plină de viață și pasiune, menită să facă opera accesibilă și relevantă pentru noile generații.
„La Traviata” este inspirată din romanul „Dama cu Camelii” de Alexandre Dumas fiul și este recunoscută drept cea maipopulară operă a tuturor timpurilor. Povestea emoționantă a Violettei Valéry, o curtezană pariziană, și a dragostei sale tragice pentru Alfredo Germont, continuă să captiveze audiențe din întreaga lume prin muzica sa sublimă și dramatismul său profund.
Proiectul finanțat de Ministerul Culturii, Opera Națională București și Asociația ,,Secția de Coregrafie”, propune tinerilor și nu numai, să descopere capodoperele muzicii de operă prin 3 evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca.
11 iunie, ora 18:30, Sala Operei Brașov: Participarea extraordinară a orchestrei și corului Operei Brașov, dirijor Daniel Jinga, soliștii Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și balerinii Operei Naționale Române Iași.
12 iunie, ora 19.00, Centrul Multifuncțional Educativ PentruTineret “Jean Constantin” Constanța: Participarea extraordinarăa orchestrei, corului și baletului Operei Naționale București, dirijor Daniel Jinga, soliștii Studioului Experimental în ArteleSpectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Intrarea este liberă, darnu uitați că locurile sunt limitate. Așadar, pregătiți-vă să bucurați de magia operei și să trăiți o experiență culturală unică.
18 iunie, ora 10:00, Opera Națională Română Cluj, Sala Lucia Stănescu: Selecțiuni – atelier – repetiție cu public. Formatulinedit al evenimentului se adresează în special tinerilor studențila canto de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, darși tuturor actorilor, balerinilor si publicului în general acestaputând să observe în interiorul laboratorului de creație lirică. Atelierul va fi susținut de soliștii Studioului Experimental înArtele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, regizorulAlexandru Nagy, coregrafa Sandra Mavhima și pianista Liana Mares. Acesta este un prilej unic de a vedea cum prind viață emoțiile și pasiunile din spatele scenei, de a observa procesulc ceativ al artiștilor noștri talentați și de a înțelege mai bine magia care se ascunde în spatele unui spectacol de operă. Accesul este liber și încurajat pe baza de înscriere la adresa: studioulexperimentalonb@gmail.com.
Sponsori principali: Catena – Farmacia inimii și Fildas – numele sănătății în România, pentru sprijinulacordat.
Sponsori: Remat Holding și eColectare și Parteneri: Teatrul Național București, Opera Națională Română Cluj, Opera Brașov, Opera Națională Română Iași, UNMB, Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj, InfoCons, Atelier Atlas, UCMR, ASUS România, Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” Constanța.
Sunteți așteptați să fiți parte din această experiență artistică unică și inovatoare!