În dimineața de Anul Nou, o ciorbă este ca un cadou!

Petrecerea de Revelion încheie anul cu distracție, cu focuri de artificii, cu muzică, dans și, bineînțeles, mese îmbelșugate. Poate chiar exagerat de îmbelșugateBucătăriile sunt ca sub asediu în zilele premergătoare sfârșitului de an, gospodinele întrecându-se în prepararea celormai sofisticate antreuri, celor mai fragede, aromate și spectaculoase fripturi și celor mai irezistibile prăjituri.

 

Se mănâncă mult, se mănâncă preparate grele și consistente. Și poate că niciun invitat n-ar îndrăzni să spună, spre dimineață, că după o așa luptă cu platourile ar merge o… ciorbă! Ei bine, da, o ciorbă este perfectă după un asemenea festin. Amintiți-vă de celebraciorbă de potroace de după o petrecere de nuntă, cât de așteptată este și cât de bine-primită. Exact același lucru este și după Revelion!

Desigur, după o petrecere sclipitoare cum este cea de Anul Nou, chiar și ciorba trebuie să fie maifestivă. Cum ar fi una de curcan sau de găină, îmbogățită cu inconfundabila savoare pecare o Vegeta Gust de Găină. de carne de porc toată lumea este sătulă

Rețeta de ciorbă pe care o propunem este una rafinată, cu o textură cremoasă și arome bogate. O puteți prepara fie din curcan, fie din găină și vă garantăm că va fi surpriza plăcută a finaluluipetrecerii celei mai lungi nopți a anului.


Ingrediente: 1kg carne de curcan sau găină (preferabil piept sau pulpe), o linguriță de sare, doimorcovi tăiați rondele subțiri, un păstârnac mic tăiat cubulețe, o țelină mică tăiată în cuburi fine, un cartof dulce mic, o ceapă tocată fin, 200 g mazăre congelată, 150 g ciuperci champignon saude pădure feliate, 2-3 buchețele de conopidă (opțional); pentru aromădouă gălbenușuri, 200 ml smântână pentru gătit (cu 30% grăsime), o lingură unt, două lingurițe boia dulce de ardei, zeamade la 1-2 lămâi (după gust) sau Vegeta Borș cu Smântână, o legătură leuștean proaspăt tocat, olegătură pătrunjel proaspăt tocat, piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare: se pune carnea într-o oală mare cu doi litri de apă rece și sarea. Se lasă să fiarbă și seîndepărtează spuma, pentru un lichid clar. (Se fierbe la foc mic timp de 1-1,5 ore, până cândcarnea este fragedă.)

Într-o tigaie, se încălzește untul și se călesc ușor ceapa, morcovii, păstârnacul și țelina timp de 5 minute, până devin ușor aurii. Se adaugă boiaua dulce și se amestecă bine.

Se scoate carnea fiartă și se lasa se răcească ușor, apoi se dezosează și se taie bucățile încuburi mari. Se adaugă legumele sotate în oala cu supă și se lasă fiarbă 15 minute. Se adaugămazărea, ciupercile și cartoful dulce, lăsând totul fiarbă încă 10 minute, până când legumelesunt gătite.

Într-un bol, se bat gălbenușurile cu smântâna și se adaugă treptat un polonic din ciorba fierbinte, pentru a tempera amestecul. Se toarnă încet acest amestec în oală, amestecând continuu, astfelîncât se obțina o consistenta cremoasă.

Se adaugă zeama de lămâie sau plicul de borș, ajustând aciditatea după gust, si se adaugă 1 – 2 linguri de Vegeta Gust de găină, pentru a-i oferi ciorbei intensitate și personalitate. Se condimentează cu piper proaspăt măcinat și, dacă mai este necesar, sare. Înainte de servire se presară leușteanul și pătrunjelul tocat, pentru un plus de prospețime. Ciorba se servește fierbinte, cu crutoane aromate cu usturoi.

– Publicitate –

Leave a Reply