Ciorba nu trebuie să lipsească din dietă

Ciorbă rădăuțeană, ciorbă de perișoare, ciorbă ciorbă de burtă, ardelenească, ciorbă de fasole, ciorbă de fasole verde, ciorbă cu carne sau fără, ciorbă de legume cu borș sau fără, cu smântână sau fără smântână… Sunt sute de variante și zeci de nume, probabil.

Vremea rece, abuzurile culinare din ultima perioadă, începerea dietelor, toate determină includerea unei ciorbe bune și eventual acră, în meniul zilnic.

Ciorbele, termen care a fost împrumutat în limba din cea turcă (çorba), ar trebui să fie permanent prezente în dietă, contribuie la hidratarea organismului, iar compoziția lor bogată în nutrienți are efecte pozitive asupra sănătății.

Legumele, carnea, peștele sau leguminoasele din ciorbă furnizează vitamine, minerale și proteine esențiale pentru organism. De exemplu, o ciorbă cu legume poate fi o sursă excelentă de vitamine A și C, de fier și fibre.

Cu un conținut caloric redus, datorită combinației de lichide și ingrediente bogate în fibre, ciorbele ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Cele calde, care conțin usturoi, ceapă sau ghimbir, pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la ameliorarea simptomelor răcelii sau gripei. Iar cele preparate din oase, care sunt bogate în colagen și alți compuși antiinflamatori, pot sprijini sănătatea articulațiilor și reduce inflamațiile.

Ciorba trebuie să rămână unul dintre felurile principale la mesele noastre iar Vegeta încurajează acest lucru. Gustul acru al ciorbei poate fi îmbunătățit cu Vegeta Borș Original, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri și Vegeta Borș cu Smântână.

Leave a Reply